Μπέττυ Μαγγίρα: «Μία δύσκολη μέρα ξεκίνησε για όλους μας», «Έχω λόγο που έχω συγκινηθεί» - Βαρύ το κλίμα στο I Love ΣουΚου

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μπέττυ Μαγγίρα: «Μία δύσκολη μέρα ξεκίνησε για όλους μας», «Έχω λόγο που έχω συγκινηθεί» - Βαρύ το κλίμα στο I Love ΣουΚου

Η Μπέττυ Μαγγίρα, το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου, εμφανίστηκε στην κάμερα του I Love ΣουΚου για να καλωσορίσει τους τηλεθεατές της αρκετά "μουδιασμένη", καθώς οι ειδήσεις τα τελευταία 24ωρα είναι πολύ δυσάρεστα και κανείς δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος.

Ξεκίνησε μιλώντας για το μακελειό στη Μόσχα, το οποίο μετρά πάνω από 60 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και παιδιά, καταλήγοντας στην Μαρία Καρυστιανού, τη μητέρα της Μάρθης που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, και την ομιλία της στην Ευρωβουλή (δείτε την εδώ).

Συγκίνηση στο πλατό του I Love ΣουΚου

«Καλημέρα, καλώς ήρθατε στο I Love ΣουΚου. Μία δύσκολη μέρα ξεκίνησε για όλους μας. Φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει ή ότι έχετε δει για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στα προάστια της Μόσχας. Την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS και το Ισλαμικό Κράτος. Μπήκαν κάποιοι ισλαμιστές σε ένα συναυλιακό κέντρο, θύμισε πολύ την επίθεση που έγινε τότε στο Μπατακλάν στο Παρίσι, πυροβολούσαν ακατάπαυστα και υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός και οι τραυματίες.

Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι γιατί οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι σοκαριστικές, με τον κόσμο να τρέχει και να ουρλιάζει. Δεν μπορεί κάτι τέτοιο να μην μας επηρεάζει ως ανθρώπους πάνω από όλα όλο αυτό και ως εκπομπή. Ξέρετε ότι δεν αγγίζουμε τέτοια θέματα επικαιρότητας, γιατί θέλουμε να εστιάζουμε στο θετικό.

Θα πάρω λοιπόν τον λόγο και θα μιλήσω για το φως στο σκοτάδι και αυτή τη στιγμή το μόνο φως στο σκοτάδι που μπορούμε να δούμε γύρω μας και δίπλα μας είναι μία γυναίκα. Μία γυναίκα που αποτελεί σύμβολο για μένα. Την Μαρία Καρυστιανού. Για όλο αυτόν τον Γολγοθά που περνά και σηκώνει στην πλάτη της έναν ολόκληρο λαό, πέρα από τους γονείς που θρηνούν τα παιδιά τους στα Τέμπη.

Πήγε η Μαρία Καρυστιανού και μίλησε για 5 λεπτά ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο, όρθια, θέλοντας να τιμήσει τους 57 νεκρούς, πολύ συγκινητική ομιλία. Σοκάρεσαι με αυτή τη γυναίκα, που έχει καταφέρει να μετατρέψει τον πόνο σε καύσιμο, για τον αγώνα που δίνει για να δικαιωθεί πρωτίστως η κόρη της αλλά και τα υπόλοιπα θύματα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη συμπαράστασης είναι να της αφιερώσουμε τη σημερινή μας εκπομπή», είπε η παρουσιάστρια και όλοι την παρακολουθούσαν αρκετά συγκινημένοι.

Όμως η συγκίνηση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς λίγο αργότερα αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για την διάγνωσή της με καρκίνο. Αφού προβλήθηκε το βίντεο που η ίδια δημοσίευσε στα social media, η Αθηνά Αφαλίδου βουρκωμένη είπε: «Έχω συγκινηθεί. Εντάξει, εγώ έχω και λόγο που έχω συγκινηθεί. Ήταν πολύ γενναίο από μέρους της».

Ο Δημήτρης Μακαλιάς με τη σειρά του, επισήμανε: «Όλοι οι άνθρωποι θα πάρουν κουράγιο. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όταν περνάει κάποιος μια τέτοια δοκιμασία μας αγγίζει πάρα πολύ. Φαντάσου εμείς που είμαστε έξω από τον χορό. Σκεφτείτε εμείς τόσες μέρες τι συζητάμε, τι παρασκήνιο βρήκαμε».