Λιλή Περγαντά: «Έβαφα τα νύχια στις φίλες μου, και τους χρέωνα παραπάνω για να χτίσω κεφάλαιο!»

Η αντίδραση στο πρώτο meeting των Dragons και η κινηματογραφική γνωριμία με τον σύζυγό της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λιλή Περγαντά: «Έβαφα τα νύχια στις φίλες μου, και τους χρέωνα παραπάνω για να χτίσω κεφάλαιο!»

Η Λιλή Περγαντά ήταν η σημερινή καλεσμένη στην εκπομπή «I love ΣουΚου» του ΑΝΤ1. Μία από τους έξι Dragons στο Dragons' Den, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Power Health, μίλησε με την παρουσιάστρια Μπέττυ Μαγγίρα για το πρώτο meeting με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες στο reality επενδύσεων του σταθμού, για τα πρώτα της βήματα, καθώς και για την γνωριμία με τον σύζυγό της, την ημέρα που είπε ότι θα τα παρατήσει.

«Ήξερα αυτή την εκπομπή από την Αγγλία, αλλά δεν πήγα αμέσως όταν μου έγινε η πρόταση, προβληματίστηκα. Δεν μου ήταν εύκολο να βγω στην τηλεόραση. Εκείνο που με συγκίνησε είναι ότι είδα νέους ανθρώπους με ωραίες ιδέες, όπου θα μπορούσα να επενδύσω και να τους βοηθήσω να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους», δήλωσε αρχικά η Λιλή Περγαντά.

Και αποκάλυψε ότι υπήρχε... θέμα στην πρώτη τους συνάντηση, χωρίς να αποκαλύπτει με ποιον, αλλά αφήνοντας σαφή υπονοούμενα: «Δεν ήξερα ποιοι θα ήταν οι άλλοι Dragons, την πρώτη φορά που μας φώναξαν για να συστηθούμε, αντέδρασα σε κάποιον και δικαιώθηκα στο τέλος... Ας μην με παρεξηγήσει ο φίλος μου. Η Μαρία Χατζηστεφανή με εκνευρίζει επίσης, όταν δεν αφήνει τους άλλους να μιλάνε!»

Δείτε επίσης:Dragons' Den 22/3: «Μαρία, άσε και κανέναν άλλον να ολοκληρώσει! Σε παρακαλώ πολύ!» - Άφωνος ο Γιοχάη με τις τσιρίδες της Περγαντά στη Χατζηστεφανή

Η Λιλή Περγαντά για τα πρώτα της βήματα

Στη συνέχεια η Λιλή Περγαντά αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έχτισε κεφάλαιο. «Από μικρή είχα επιχειρηματικό δαιμόνιο. Χαρακτηριστικά λέω ένα παράδειγμα: Όταν ήμουν μικρή με τις λιγοστές δραχμές που είχα, αγόρασα μανό. Μάζευα τις φίλες μου, τους έβαφα τα νύχια και τους τα χρέωνα παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Έρχονταν οι μαμάδες τους και φώναζαν στη δική μου ότι τους παίρνω τα λεφτά! Κάπως έτσι μάζεψα χρήματα που κόστιζε ένα δεύτερο χρώμα μανό και τις ξανακαλούσα. Με αυτόν τον τρόπο έκανα ένα μικρό κεφάλαιο, 15-20 δραχμές»

«Μου είπαν ότι θα πετάξουν τα προϊόντα μου στη θάλασσα» - Η γνωριμία με τον άντρα της

Η Λιλή Περγαντά σπούδασε βιοχημικός στην Αγγλία και από εκεί ξεκίνησε για να φέρει ένα μεγάλο μέρος των συμπληρωμάτων διατροφής στη χώρα μας: «Γιατί όχι στην Ελλάδα; Αυτό με ενοχλούσε. Στην Αγγλία ήταν πολύ διαδεδομένο. Το γεγονός ότι σπούδασα χημικός -το ακριβώς αντίθετο από τα φυσικά προϊόντα που εμπορεύομαι σήμερα- με βοήθησε να διακρίνω ότι τα τρόφιμα που χρησιμοποιούσαν οι Άγγλοι ήταν άδεια από βιταμίνες. Είχαμε ανάγκη από προϊόντα εναλλακτικής θεραπείας».

«Στην αρχή με αντιμετώπιζαν σαν μάγισσα, μου έλεγαν “Πάρε τα ματζούνια σου και φύγε από εδώ”. Με σκληρή δουλειά έφτασα μέχρι εδώ, και χάρη στους Έλληνες φαρμακοποιούς. Μου πήρε μία οχταετία να τους πείσω, δεν τα παράτησα. Το σκέφτηκα μόνο μία φορά, όταν ήμουν στο λιμάνι για να εκτελωνίσω και μου είπαν ότι θα πετάξουν τα προϊόντα μου στη θάλασσα, γιατί είχα υποθηκεύσει και το χωράφι μου», αποκάλυψε αμέσως μετά.

Χάρη σε αυτή τη δυσκολία γνώρισε και τον σύζυγό της, ωστόσο, για τον οποίο η Λιλή Περγαντά δήλωσε: «Ήταν εκτελωνιστής, με συνάντησε στο λιμάνι, με ρωτούσε τι περιμένω και του είπα ότι έχω πρόβλημα με τον χημικό. Με ρώτησε ποιος είναι, πήρε τα χαρτιά μου, δεν ξέρω τι έκανε και τα φρόντισε όλα. Δεν ξέρω τι του έκανα κι εγώ, αλλά σίγουρα κι εκείνος με εντυπωσίασε, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί».

«Υπομονή, κατανόηση, ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω. Είμαστε και οι δύο δυναμικοί, Παρθένοι στο ζώδιο, αλλά τα καταφέρνουμε. Έχουμε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση, αλλά προχωράμε. Έχουμε δύο γιους και πρόσφατα αποκτήσαμε το πρώτο μας εγγονάκι από τον μεγάλο μας γιο. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου!», κατέληξε για την εμπειρία της σε 40 χρόνια γάμου και πρόσφατα ως γιαγιά.