Μιχάλης Ζαμπίδης: «Το μεγαλύτερό μου τρόπαιο είναι ο ερχομός των δίδυμων παιδιών μου, της Αγάπης και της Σοφίας»

Σε ποιον μοιάζουν περισσότερο οι κόρες του;

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» με τον Τάσο Ιορδανίδη. Ο πρωταθλητής του kickboxing μίλησε για την διαδρομή του στον πρωταθλητισμό, αλλά και για τη νέα ζωή του δίπλα στις κόρες του Αγάπη και Σοφία που τον έχουν αλλάξει. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σκέψεις που κάνει για το μέλλον μαζί τους, δηλώνει πως θα τις μάθει kickboxing, αλλά και στην αρχική επιθυμία του να αποκτήσει γιο.

«Είναι υπέρτατο τρόπαιο, μαγικό. Είναι 20 μηνών, η Αγάπη και η Σοφία, έχουμε γεμίσει το σπίτι με αγάπη και σοφία. Κοιτάμε να βγάλουμε το διατροφικό τους πρόγραμμα, δεν στερούνται τίποτα, τους δίνουμε τα πάντα και βλέπουμε τις κλίσεις που έχουν. Θα γίνουμε η... μάματζερ και ο... μπάμπατζερ για να τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται», είπε αρχικά ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Ενώ παραδέχτηκε στη συνέχεια: «Στην αρχή δεν ήμουν ενεργός. Τώρα που είναι ανθρωπάκια, περπατάνε, μιλάμε και σε αγκαλιάζουν, θέλω να περνάω ώρες σπίτι. Είναι απαιτητικό κάποιες φορές, αλλά είναι τεράστιο το κίνητρο να περνάω στιγμές μαζί τους, είναι ανεκτίμητο γιατί περνούν γρήγορα και θέλω να της αντλήσω για να είμαι πλήρης ψυχικά».

«Θέλω οι κόρες μου να κάνουν kickboxing», λέει ο Μιχάλης Ζαμπίδης

O πρωταθλητής του kickboxing αναφέρθηκε στις σκέψεις του για εκείνες, λέγοντας: «Δεν κάνω όνειρα για εκείνες, είναι πολύ νωρίς και ίσως να ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου. Τα άγχη μου είναι κλασικά. Η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη, θέλω να κάνουν kickboxing και αχρείαστο να 'ναι. Θέλω να τις κάνω όσο το δυνατόν πιο ισχυρές μέσα τους και μετά θα έχω λιγότερο άγχος».

Δείτε επίσης: Μιχάλης Ζαμπίδης & Μαρία Ντάσιου: Σε τρυφερές στιγμές με την κόρη του σε πάρκο της Γλυφάδας - Η οικογενειακή βόλτα με τις δίδυμες στα ποδηλατάκια

Φυσικά αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Μαρία-Καρολίνα Ντάσιου: «Η σύντροφός μου παίζει σημαντικότατο ρόλο. Όταν λένε “το άλλο μισό”, κάποιοι το χαρακτηρίζουν ρομαντικό, αλλά είναι ρεαλιστικό. Είναι ο άνθρωπος που θα σε στηρίξει σοβαρά, δεν μιλάμε για ένα φαγητό ή για το σπίτι, όπου ο καθένας κάνει τα πράγματα που μπορεί να κάνει καλά. Είμαστε μία ομάδα και το αποτέλεσμα είναι στο τέλος της ημέρας να περνάμε όμορφα και να είμαστε ασφαλείς. Όμως είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να σε κατευθύνει και άμα πέσεις να σε σηκώσει για να σου κάνει πιο γλυκιά την... καημενότητα. Είναι μαραθώνιος η ζωή, έχει πάνω και κάτω»

Σε ποιον μοιάζουν τα παιδιά

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης, ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποκάλυψε στον Τάσο Ιορδανίδη και σε ποιον μοιάζουν. «Το DNA μας έκανε ένα δώρο, η μία μοιάζει στη μαμά και η άλλη σ' εμένα ξεκάθαρα. Σε ψυχοσύνθεση μοιάζουν, η Αγάπη είναι που μοιάζει σ' εμένα και είναι αεικίνητη, δεν κάθεται. Θα ανοίξει τα συρτάρια, θα αλλάξει τα πάντα, θέλει τα πράγματα να είναι σε συγκεκριμένα μέρη. Η Σοφία, που μοιάζει στη Μαρία, έχει διαφορετικές τάσεις. Είναι πιο καλλιτεχνική φύση, και ζωγραφίζει. Είναι τελείως διαφορετικά παιδιά», δήλωσε ο πρωταθλητής του kickboxing.

Για να συμπλήρωσει: «Το πίστευα ότι θα είναι δίδυμα, και το έλεγα από πριν. Η μαμά της Μαρίας έχει δίδυμες αδερφές, και είχα διαίσθηση. Μάλλον με προετοίμαζα, επειδή όταν έρχονται δύο παιδιά, σου έρχονται όλα επί δέκα».

«Ήθελα γιο, αλλά νιώθω πλήρης»

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης δεν έκρυψε ότι θα ήθελε έναν γιο, αφού δεν γνώριζε πώς να διαχειριστεί κορίτσια τον πρώτο καιρό, ωστόσο πλέον δηλώνει πλήρης μαζί με τις γυναίκες της ζωής του. «Ήθελα αγόρι, επειδή σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να είμαι περισσότερο κοντά του, να γίνουμε φίλοι. Αλλά αφού ήρθε έτσι, γιατί όχι; Το σοκ ήταν όταν κάποια στιγμή ήταν μωρά και είχαμε πάει σε ένα μέρος να πάρουν ρούχα. Μπήκαμε στα ροζ φουστανάκια και τις κορδέλες και κάτι έπαθα», είπε αρχικά.

Και κατέληξε: «Μου πήρε καιρό, δεν ήμουν μπροστά τους ούτε στο μπάνιο γιατί αισθανόμουν ότι δεν πρέπει, ήμουν μαθημένος τελείως διαφορετικά. Όμως τώρα που τις έχω κατανοήσει και τις αντιλαμβάνομαι, τις έχω αγαπήσει τόσο που είμαι καλά. Θα είχε ενδιαφέρον να έχω και αγόρια, αλλά είμαι καλυμμένος ψυχικά, νιώθω πλήρης».