Αίθρα Λυκουρέζου – Ο λόγος που άλλαξε το όνομά της: «Πρεσβεύω την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, όλοι έτσι έκαναν στην αρχαιότητα»

«Οι δικοί μου το έμαθαν από το διαδίκτυο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Αίθρα Λυκουρέζου (πρώην Μαρία Ελένη) μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA για τους λόγους που προχώρησε στην αλλαγή του ονόματός της, αλλά και για τη νέα της ζωή.

«Η ταυτότητα είναι απλώς ένα χαρτί. Εγώ θέλω να λέγομαι “Αίθρα” είναι στην ψυχή και την καρδιά μου και σημαίνει “φωτεινός ουρανός”. Όποιος διαβάσει αρχαία φιλοσοφία, θα καταλάβει ότι στην αρχαία Ελλάδα όλοι άλλαζαν τα ονόματά τους μετά από κάποια ηλικία, γιατί ήξεραν ότι αλλάζεις ως άνθρωπος και δεν σε αντιπροσωπεύει πια το όνομα που σου έχουν δώσει οι γονείς της», είπε αρχικά η Αίθρα Λυκουρέζου.

Και συμπλήρωσε: «Επειδή είμαι Ελληνίδα 100% μέχρι το κόκκαλο, πρεσβεύω την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αγαπώ τους προγόνους και ό,τι μου έχουν περάσει, οπότε δεν θα μπορούσα να μην αλλάξω το όνομα μου».

Δείτε επίσης: H Μαρία Ελένη Λυκουρέζου άλλαξε το όνομά της: «Πόσο χαίρομαι που πλέον με λένε...»

Η Αίθρα Λυκουρέζου για την αλλαγή του ονόματός της

Στη συνέχεια, η Αίθρα Λυκουρέζου αναφέρθηκε στον τρόπο που έμαθαν οι δικοί της ότι πλέον δεν λέγεται Μαρία Ελένη. «Δεν το ανακοίνωσα, καταρχάς δεν ρωτάω, το έμαθαν οι δικοί μου μέσα από το διαδίκτυο», δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μίλησε για τη νέα της ζωή.

«Σκοπός της ζωής μου είναι, όλα αυτά που έχω βιώσει τα τελευταία χρόνια, να τα μοιράσω στον κόσμο ως σύμβουλος ευεξίας. Δεν έχω καμία σχέση με την τηλεόραση. Εγώ αγαπώ τα social media, αγαπώ να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου να μου λέει τι να πω και τι όχι».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που γράφονται κατά καιρούς για εκείνη, αρκέστηκε να πει: «Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που ανέκαθεν υπήρχαν κουτσομπολιά όλων των ειδών, δεν υπήρξε εποχή που να μην λεγόταν κάτι. Το έχω συνηθίσει, είμαι μπαινάκης-βγαινάκης και δεν με επηρεάζει η γνώμη των άλλων γιατί ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τον αγώνα που δίνω στη ζωή. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο Πλάτωνας λέει “Γνώμη έχουν όλοι. Γνώση για γνώμη έχουν;”».