Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ντυμένος στα χακί με τον στρατιωτικό μπερέ ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα

Περπάτησε μαζί με τους νεοσύλλεκτους

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Έλλη Πουπουλίδου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Έλλη Πουπουλίδου

Ιδιαίτερη ημέρα είναι η σημερινή, Δευτέρα 25 Μαρτίου, για όλους τους Έλληνες και όσοι δεν λείπουν για το τριήμερο παρακολούθησαν τις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι εικόνες είναι άκρως συγκινητικές.

Συμμετέχων στην παρέλαση της Θήβας, αξίζει να σημειωθεί, ήταν και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος φόρεσε την χακί ενδυμασία του στρατού και περπάτησε μαζί με τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους. Ο ίδιος μία ημέρα νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του έξοδο, για την οποία έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στέφανος Κασσελάκης

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας για Στέφανο Κασσελάκη: «Ήταν θαλαμοφύλακας και μαθαίνω ότι τον έστειλαν για αγγαρεία στα...»

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Η ανάρτηση που έκανε στο Instagram

«Σήμερα είμαι εξοδούχος στρατιώτης. Ας ειρωνευτούν μερικές «πατριωτικές» κραυγές το ότι δικαιούμαι κιόλας έξοδο με θητεία μόνο 20 ημερών. Ας ειρωνευτούν και το ότι υπηρετώ μόνο 20 μέρες. Δεν έφτιαξα τον νόμο. Τον τηρώ. Όπως θα τηρώ κάθε νόμο της χώρας, από όποια θέση. Επέλεξα λοιπόν να πάρω την έξοδό μου για συγκεκριμένο λόγο: Για να επισκεφθώ το Δίστομο. Εκεί που το 1944, οι ναζί έσφαξαν 229 άμαχους Έλληνες.

Στέφανος Κασσελάκης

Πήγα στο Δίστομο με το άγημα παρελάσεως στο οποίο συμμετέχω, το άγημα που θα παρελάσει αύριο στη Θήβα, για να τιμήσει την ελληνική Επανάσταση. Πήγα με τους φαντάρους που με ενθουσιασμό με συνόδεψαν – επειδή εκείνοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες της χώρας μας, επειδή εκείνοι είναι υπερήφανοι για το έθνος μας, αν και είναι απογοητευμένοι από τη χώρα μας.

Και όσο εγώ ετοιμαζόμουν να παρελάσω για την πατρίδα μου, κάποιοι παρήλαυναν με ομοφοβικά ομοιώματα – καρνάβαλους. Αναρωτιέμαι: Τι ακριβώς φοβούνται; Γιατί τόσο μένος; Μένος που ενώνεται με εκείνο από τόσες εφημερίδες και site. Ένας πηχτός χυλός από fake news, χλευασμό, καθημερινή διαπόμπευση. Ένα ολόκληρο Σύστημα με κοινό στόχο έναν μόνο άνθρωπο. Έτσι συμβαίνει όταν κανείς δε σε κρατάει από πουθενά.

Ελληνίδα και Έλληνα, Αγαπητέ Συμπολίτη μου, Να ξέρεις ότι σε σέβομαι. Από όποια θέση, και κυρίως από τη θέση του απλού συμπολίτη σου», έγραψε.

Στέφανος Κασσελάκης

Δείτε επίσης: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην τελευταία του συνέντευξη πριν μπει στρατό: «Η “Καλλιόπη” να αλλάξει όνομα, να λέγεται “Κούλης”»