Λουκία Παπαδάκη: «Μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου από ένστικτο»

«Τότε μου φαινόταν ηρωικό, ακατόρθωτο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λουκία Παπαδάκη: «Μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου από ένστικτο»

Η Λουκία Παπαδάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τον ρόλο της ως «Σάντρα Δράκου» στη Λάμψη, αναφέρθηκε στην απόφαση να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Η ύπαρξη του γιου μου ήταν ο βασικός κώδικας και γνώμονας των αποφάσεων. Τότε μου φαινόταν ηρωικό, ακατόρθωτο, δεν ξέρω πώς το έκανα. Στο δικό μου το μυαλό ήταν τερατώδες σε μέγεθος. Όταν γέννησα τον γιο μου έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε τηλεόραση και θέατρο, δεν γινόταν να είμαι “χταπόδι” και να τα κάνω ταυτόχρονα», είπε αρχικά η Λουκία Παπαδάκη.

Δείτε επίσης: Λουκία Παπαδάκη: «Η μοναδική απαίτηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν....» - Η απίστευτη αποκάλυψή της για την σπουδαία ηθοποιό

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά σχετικά με την εμπειρία μίας μονογονεϊκής οικογένειας: «Ήταν μία μαγική και συναρπαστική εμπειρία, δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Αν ξαναγύριζα θα το ξανάκανα, απλά αναρωτήθηκα πώς το κάνουν αυτό οι μητέρες όλου του κόσμου. Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο. Δεν υπάρχουν ευκολίες, ήμουν μόνη μου λόγω συνθηκών. Δεν μπορούσε να αναβληθεί ο θάνατος των γονιών μου, ήταν η ώρα να συμβεί. Δεν έχω παράπονο, δεν βαριέμαι».

Η Λουκία Παπαδάκη για την απόφαση να μεγαλώσει μόνη το παιδί της

Η Λουκία Παπαδάκη ανέφερε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης για τον τρόπο που παίρνει αποφάσεις: «Γενικά δεν διστάζω, ούτε φοβάμαι να πάρω αποφάσεις. Αυτό είναι μαγικά καλό και ολέθρια κακό. Τολμάω, αν αύριο το πρωί μου πεις να πάμε στην Παταγονία, θα πω “ναι”. Η ζωή είναι μία περιπέτεια».

Και κατέληξε δηλώνοντας: «Εδώ και αρκετά χρόνια πηγαίνω με το ένστικτο, γι' αυτό μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου. Αποκτάς μία μαγική ικανότητα να βλέπεις το μέλλον όταν αφήνεις το ένστικτό σου να σε οδηγεί».