Όλγα Λαφαζάνη: 14 χρόνια μαζί με το Νίκο Οικονόμου - Το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου, οι καυγάδες και το δαχτυλίδι έκπληξη στην ρόμπα

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρώην μπασκετμπολίστα και την κοινή τους ζωή

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ/NDP
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ/NDP

Η σχέση της και ο κεραυνοβόλος έρωτας της Όλγας Λαφαζάνη με τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Οικονόμου μετράει 14 χρόνια. Η δημοσιογράφος μιλάει στο Youweekly.gr για την γνωριμία με τον άντρα της, το πρώτο ραντεβού και την πρόταση γάμου, όπως και για το κουτάκι με το δαχτυλίδι που βρήκε μέσα στην... ρόμπα της.

Η εξομολόγηση της Όλγας Λαφαζάνη για τον άντρα της ζωής της

Ποια στιγμή από τον γάμο σου θυμάσαι;

Ο γάμος μου με τον Νίκο έγινε 24 Νοέμβρη, είχε πολύ κρύο κι εγώ ήδη ήμουνα 4 μηνών έγκυος. Θυμάμαι την ανεμελιά, την ευτυχία και όλη αυτή την υπέροχη προσμονή για την καινούργια ζωή που ανοιγόταν μπροστά μας.

Όταν γνώρισες τον Νίκο ήταν κεραυνοβόλος έρωτας;

Ναι, σίγουρα ήταν. Η καλύτερή μου φίλη η Χρύσα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα όταν ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω. Η νονά της είναι η μητέρα του Νίκου. Κάποια στιγμή μετά από 5 χρόνια που κάναμε κολλητή παρέα έτυχε να βρεθούμε με την Χρύσα και το Νίκο σε κοινό τραπέζι κι έτσι γνωριστήκαμε. Η πρώτη μας συζήτηση δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη καθώς έληξε στην δεύτερη ερώτηση και συγκεκριμένα όταν με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εγώ τότε επειδή δούλευα ήδη στην τηλεόραση θεωρούσα αδύνατο να μην με αναγνωρίζει και του απάντησα "πλάκα μου κάνεις;" λέγοντας στην κολλητή μου αποκλείεται να μην με γνωρίζει. Ο Νίκος όμως όντως δεν με γνώριζε καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο εξωτερικό. Δεν μιλήσαμε καθόλου για το υπόλοιπο της βραδιάς παρά μόνο στο τέλος που μαθαίνοντας ότι δούλευα σε αθλητική εκπομπή μου πρότεινε να βάλουμε ένα στοίχημα: Εάν κέρδιζε η ομάδα του ο Πανιώνιος σε εκτός έδρας παιχνίδι θα βγαίναμε για φαγητό. Μετά από τρεις ημέρες με πήρε και μου είπε "Κερδίσαμε!" και μάλιστα έβαλε 30 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι.

σύζυγος Όλγας Λαφαζάνη
24-11-2010 Δημαρχείο Εκάλης.Γάμος Νίκου Οικονόμου και Όλγας Λαφαζάνη

Πως ήταν στο πρώτο ραντεβού;

Το πρώτο μας ραντεβού κράτησε ώρες. Στο τέλος της βραδιάς όταν με συνόδευσε σπίτι γύρισε και μου είπε “εμείς οι δυο θα παντρευτούμε”. Δεν τον πίστεψα φυσικά. Ο Νίκος όμως υπήρξε πολύ συνεπής σε όσα μου είπε, από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα. Είναι άντρας με α κεφαλαίο. Με διεκδίκησε, δεν το έπαιξε ποτέ αδιάφορος. Όλοι μου έλεγαν “πρόσεξε μην πληγωθείς”, εκείνος όμως με έκανε να νιώσω ασφαλής από την πρώτη στιγμή.

Τι κάνει όταν θέλει να σε εκπλήξει;

Ο Νίκος πραγματικά με εκπλήσσει συνέχεια, δεν είναι ανάγκη να περιμένω την έκπληξη σε μια γιορτή ή σε μια επέτειο. Σε ανύποπτη στιγμή έχει τύχει να μου κάνει δώρα. Έχει τύχει να βρω μέσα στις τσέπες της ρόμπας που φοράω στο σπίτι, ένα κουτάκι με δαχτυλίδι. Με φροντίζει, με αφήνει να ξεκουραστώ, αναλαμβάνει εκείνος τα παιδιά και πάντα με προσέχει. Παρόλο που είναι σκληραγωγημένος και αυστηρός σαν αθλητής, έχει κάποιες απίστευτες ευαισθησίες που ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να τις γνωρίσουν και χαίρομαι που είμαι ανάμεσα σε αυτούς.

Είστε 14 χρόνια μαζί. Υπάρχει κάποια μυστική συνταγή ενός επιτυχημένου γάμου;

Η αγάπη, ο σεβασμός και η κατανόηση. Πρέπει να αφουγκράζεσαι ποια στιγμή έχει ανάγκη ο σύντροφός σου περισσότερα πράγματα και να είσαι δίπλα του. Εμείς έχουμε κάνει τέτοιες κινήσεις ο ένας για τον άλλον, όπως π.χ όταν τον ακολούθησα στις Σέρρες, αφήνοντας πίσω μου την δουλειά μου, αλλά και όταν εκείνος είπε “όχι” σε πολύ καλές επαγγελματικές προτάσεις στο εξωτερικό για να είναι δίπλα μας.

Γιατί καβγαδίζετε σαν ζευγάρι;

Κυρίως για τα πρακτικά του σπιτιού, ο Νίκος θέλει να είναι τα πάντα στην εντέλεια, που είναι ανέφικτο με δυο παιδιά.

γάμος Όλγας Λαφαζάνη
05-2012 Εκάλη.Αγία Τριάδα.Βάφτιση Όλγας Λαφαζάνη-Νίκου Οικονόμου

Υπήρξε στιγμή που κάποιος από τους δυο άνοιξε την πόρτα και έφυγε;

Δεν έχει τύχει να φύγουμε από το σπίτι για να πάμε να μείνουμε αλλού, έχει τύχει όμως εγώ να φύγω για 1-2 ώρες για να ηρεμήσω και να γυρίσω πίσω.

Διαβάστε εδώ όλη την συνέντευξή της