Ανέστης Βλάχος: Χειροτονείται ιερέας ο εγγονός του αείμνηστου ηθοποιού - «Θα πάρει τον δεύτερο βαθμό ιεροσύνης, ως πρεσβύτερος»

«Έχω αρρωστήσει», ξεσπά ο πατέρας του, Ηρακλής, για δικαστική διαμάχη με την οικογένειά του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ανέστης Βλάχος: Χειροτονείται ιερέας ο εγγονός του αείμνηστου ηθοποιού - «Θα πάρει τον δεύτερο βαθμό ιεροσύνης, ως πρεσβύτερος»

Ο συνονόματος εγγονός του Ανέστη Βλάχου πριν από λίγο καιρό πήρε την απόφαση να γίνει μοναχός, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και αντιδράσεις. Με αφορμή, λοιπόν, πως ο ίδιος θα χειροτονηθεί τις επόμενες ημέρες, ο πατέρας του, Ηρακλής, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην απόφαση του παιδιού του να αφήσει τη ζωή του και να επικεντρωθεί στην εκκλησία και στην πίστη του στον Θεό (δείτε εδώ τη νέα του εικόνα και το καινούριο του όνομα), στα παιδικά του χρόνια, αλλά και στη δικαστική διαμάχη με τον σύζυγο του πατέρα του και την αδερφή του.

Οι δηλώσεις του Ηρακλή Βλάχου για την απόφαση του γιου του να χειροτονηθεί

«Ο γιος μου θα χειροτονηθεί σε ένα μήνα, θα πάρει τον δεύτερο βαθμό ιεροσύνης, ως πρεσβύτερος. Σήμερα είναι ιεροδιάκονος. Είναι ένα παιδί που είναι αφοσιωμένο με αγάπη σε αυτό που κάνει και κάποια ημέρα ίσως ηγηθεί της εκκλησίας. Του το εύχομαι ολόψυχα και ως πατέρας, αλλά και ως τρίτος που θα τον παρακολουθούσα ως ακροατής και αναγνώστης. Να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είχε δείξει από μικρή ηλικία την αγάπη του για την εκκλησία, πήγαινε στο κατηχητικό, οπότε το θεωρούσα δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα γινότανε. Του αξίζει να φτάσει ψηλά», είπε αρχικά ο Ηρακλής Βλάχος.

Όσον αφορά στη διαμάχη για τη διαθήκη του πατέρα του, αποκάλυψε: «Αυτή η κατάσταση με έχει αρρωστήσει και το εννοώ, δεν είναι σχήμα λόγου. Από την αρχή εγώ βγήκα και είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Μακάρι αυτή η ιστορία να τελειώσει, εμένα δεν με ενδιαφέρει, δεν θέλω τίποτα. Έχω παραιτηθεί, τουλάχιστον από το μυαλό μου έχω βγάλει κάθε ιδέα για διεκδίκηση. Είναι μια θλιβερή ιστορία, γιατί όταν δύο αδέλφια φτάνουν στο σημείο να έχουν διαμάχες, είναι θλιβερό. Πριν από αυτό ήμασταν μια όμορφη, ενωμένη οικογένεια».

Δείτε επίσης το ξέσπασμά του: «Η διαθήκη είναι πλαστή, δεν είναι τα γράμματά του»