Τιτανικός: Εξωφρενικό το ποσό - Η τιμή που πουλήθηκε η σανίδα που έσωσε την Ρόουζ από τον θάνατο την τελευταία στιγμή

Τελικά θα είχε και ο Τζακ αν είχε ανέβει μαζί της;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τιτανικός: Εξωφρενικό το ποσό - Η τιμή που πουλήθηκε η σανίδα που έσωσε την Ρόουζ από τον θάνατο την τελευταία στιγμή

Ο Τιτανικός είναι μία από τις ταινίες που έχει δει η πλειοψηφία του πληθυσμού παγκοσμίως και έχει αφήσει ιστορία, καθώς είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, με σκηνές που ανατριχιάζουν, ενώ σημαντικό ρόλο στην αγάπη που έχει δείξει το κοινό έχει παίξει και ο έρωτας της Ρόουζ με τον Τζακ, ο οποίος έμεινε ανεκπλήρωτος, αφού έληξε άδοξα με τον θάνατο του δεύτερου (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε παίζοντας σε επανάληψη στο STAR)

Για τον θάνατο αυτό έχει γίνει τεράστια συζήτηση όλα αυτά τα χρόνια, με τους επιστήμονες να αναζητούν εάν ήταν δίκαιο που πέθανε από υποθερμία, παγώνοντας στα νερά του Ατλαντικού ωκεανού, θυσιάζοντας τον εαυτό του για να σωθεί η καλή του την οποία ανέβασε σε μία πόρτα που επέπλεε, ή εάν θα μπορούσε να είχε σωθεί και ο ίδιος αν η πρωταγωνίστρια μοιραζόταν την σανίδα πάνω στην οποία ανέβηκε, μαζί του.

Το σοκαριστικό ποσό που πουλήθηκε η πόρτα που έσωσε την Ρόουζ στον Τιτανικό

Μιλώντας για την πόρτα αυτή το BBC έφερε στο φως της δημοσιότητας μία σοκαριστική πληροφορία. Πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό μία δημοπρασία με τίτλο «Treasures from Planet Hollywood» του Heritage Auctions και αυτή πουλήθηκε για ένα αδιανόητο ποσό.

Το συγκεκριμένο κομμάτι ξύλου το είχε τις περισσότερες προσφορές ανάμεσα σε 1.600 εμβληματικά αντικείμενα ταινιών. Τελικά αγοράστηκε για 718.750 δολάρια από έναν άνδρα.

Στην ίδια δημοπρασία μεταξύ άλλων πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων και το φόρεμα που φορούσε η Κέιτ Γουίνσλετ, που υποδύθηκε την Ρόουζ, στην τελευταία σκηνή της ταινίας, αλλά και το μαστίγιο του Χάρισον Φορντ από το «Temple of Doom», για 525.000 δολάρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πουλήθηκε ακόμη και το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από το «The Shining» για 125.000 δολάρια.

Δείτε επίσης: Η Kate Beckinsale ντύθηκε... «Τιτανικός» στο πάρτι γενεθλίων του DiCaprio