Μαρία Μπεκατώρου: Αγνώριστη στην πρώτη της εκπομπή - Σε ηλικία 21 ετών με κοντά, καστανά μαλλιά και λεπτή φωνή

Ήταν ένα νεαρό κορίτσι, που διεκδικούσε το όνειρό της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Μαρία Μπεκατώρου έχει χαράξει την δική της πορεία στο χώρο της ελληνικής τηλεόρασης με την ίδια να κερδίζει ιδιαίτερα το κοινό μέσα από την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιών και προγραμμάτων που βασίζονται σε γνώσεις.

Η πορεία της στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω. Μέσα από ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok βλέπουμε τη Μαρία Μπεκατώρου το 1995 στην πρώτη της εκπομπή, Prestige.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο η παρουσιάστρια είναι αγνώριστη σε ηλικία 21 ετών, καθώς είχε κοντά, καστανά μαλλιά. Φυσικά η τσαχπινιά της ήταν από τότε η ίδια, αλλά η φωνή της ήταν πολύ πιο ελαφριά από ότι είναι σήμερα.

Δείτε επίσης: «Δε θα απαντήσω σε αυτό...» - Η ενόχληση της Μαρίας Μπεκατώρου στις τηλεοπτικές κάμερες

Βίντεο από την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Μαρίας Μπεκατώρου

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας, Πέμπτη σήμερα, 9 Νοεμβρίου. Prestige λοιπόν και πάλι εδώ κοντά σας για να περάσουμε μαζί ένα όμορφο δίωρο. Ένα δίωρο που θα σας κρατήσουμε συντροφιά έτσι ζεστά, μιας και ο καιρός σήμερα από ό,τι λέει και η ΕΜΥ θα είναι αρκετά κρύος», λέει η Μαρία Μπεκατώρου στο απόσπασμα της εκπομπής της από το 1995.

«Μπήκα στην τηλεόραση με μέσον»

«Ξεκίνησαν όλα από την πρώτη μου επαφή με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο Telecity. Μέσω γνωριμίας πήγα εκεί, με μέσον. Ήθελα να ασχοληθώ με το θέαμα, να βρίσκομαι σε μία σκηνή να τραγουδάω, να χορεύω, μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο. Ο μπαμπάς μου, ο συγχωρεμένος, δεν το ήθελε καθόλου αυτό. Τότε βέβαια ήταν μία άλλη εποχή, με πρόσεχε πολύ επειδή ήμουν μοναχοπαίδι, και ήθελε κάτι άλλο για εμένα», ξεκίνησε να αφηγείται η Μαρία Μπεκατώρου για τα πρώτα της βήματα.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια: «Τελικά έκανε αυτό που ήθελε, γιατί είχαμε μία πολύ καλή σχέση με την οικογένεια Βούλτεψη και τότε η Σοφία Βούλτεψη δούλευε στις "Εικόνες" και είχαν κανονίσει κρυφά να δω τα γραφεία. Μου άρεσε ο χώρος, και κάπως έτσι ξεκίνησα, δεν δούλεψα εκεί ποτέ βέβαια». Σε διαφορετικό σημείο θυμήθηκε για το ξεκίνημά της στο Telecity: «Μου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες ο Γιώργος Καρατζαφέρης και γυναίκα του η Βένη, έμεινα πολλά χρόνια εκεί. Έκανα καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, η πρώτη μου συνέντευξη ήταν στην εκπομπή του Θοδωρή Ρακιτζή με τον Στέφανο Κορκολή».

«Ήμουν ευτυχισμένη που μετά από κάποιον καιρό πήρα την εκπομπή μου το πρωί, ήμουν απόλυτα ελεύθερη, ζούσα μία παράλληλη ζωή, και δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα φύγω από εκεί. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το παραπέρα, δεν είχα άγχος. Και για να φύγω από το κανάλι πήρα άδεια από τον Καρατζαφέρη. Αν μου έλεγε "σε θέλουμε εδώ», δεν θα έφευγα. Τόσα χρόνια εκεί ήμουν βασίλισσα, και τους έχω υποχρέωση, ήταν το σπίτι μου, σαν να ήταν το κανάλι δικό μου», κατέληξε στις 8/1/24 στο Στούντιο 4.