"Κόλαφος" ο Δημήτρης Σταρόβας: «Εμένα με ενοχλεί και ο όρος συμπρωτεύουσα, τι είναι αυτό τώρα;»

«Το θεωρώ απαράδεκτο...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα αργά, βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28/3, Δημήτρης Σταρόβας. Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό ομοφοβίας που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων εξήγησε τους λόγους που διαφωνεί με τον όρο συμπρωτεύουσα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό έγινε μια τρανσφοβική επίθεση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα στην πλατεία Αριστοτέλους, κεντρικό σημείο της πόλης. Δύο non binary μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κατήγγειλε πως μία ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και πετώντας τους αντικείμενα (δείτε εδώ το βίντεο).

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σταρόβα για τον όρο συμπρωτεύουσα

«Το θεωρώ απαράδεκτο και θα έλεγα, παρότι θα στεναχωρήσω κάποιους επειδή δεν είμαι τοπικιστής, πολλές φορές έχει αποδείξει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ότι έχει έναν συντηρητισμό που δεν συνάδει με το μέγεθος της».

Δηλαδή έβγαζε ο Μίμης Ανδρουλάκης ένα βιβλίο, το καίγαμε πρώτοι! Κάτι τύποι γραφικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα «εμείς στη Θεσσαλονίκη» και αυτά, είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Εμένα με ενοχλεί και ο όρος συμπρωτεύουσα, τι είναι αυτό τώρα; Τι θα πει συμπρωτεύουσα; Έχει μεν κάποιο δίκιο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να νιώθει αδικημένος , γιατί όλα τα πράγματα είναι συγκεντρωμένα εδώ, αλλά είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Ας πούμε δεν υπάρχει άλλη χώρα που ο βορράς να μην είναι πιο αναπτυγμένος, εκτός από την Γερμανία που είναι παντού ένα ενιαίο πράγμα».

«Και εμείς όμως έχουμε ευθύνη. Δηλαδή πολλοί Θεσσαλονικείς που κινούν τα νήματα και θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, πάλι θα έρθουν να πουλήσουν στην Αθήνα τη δουλειά τους... Νομίζω ότι με τα χρόνια έχουμε μπει σε ένα λούκι οι Θεσσαλονικείς, που νομίζουμε ότι είμαστε μεγάλη πόλη αλλά επί της ουσίας είναι ένα χωριό».