Νένα Μεντή – Τα χρόνια της φτώχειας, οι «Τρεις Χάριτες» και η απώλεια του συζύγου της που τη συγκλόνισε: «Έφτασα στην πείνα»

«Μέχρι τα 45 μου, που έπαιξα στις “Χάριτες”, η ζωή μου ήταν δύσκολη»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Νένα Μεντή – Τα χρόνια της φτώχειας, οι «Τρεις Χάριτες» και η απώλεια του συζύγου της που τη συγκλόνισε: «Έφτασα στην πείνα»

Η Νένα Μεντή ήταν η σημερινή καλεσμένη στον καναπέ του «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Η μεγάλη ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο όπου μίλησε για τη ζωή της και την καριέρα της. Μεταξύ άλλων για τις δύσκολες οικονομικές περιόδους που πέρασε, για το ρόλο της στη θρυλική σειρά «Οι Τρεις Χάριτες», των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που της έδωσε και τα πρώτα της «καλά» λεφτά, και για τις απώλειες που τη συγκλόνισαν.

«Ο χώρος ήταν και είναι δύσκολος. Μπορεί να γλυκάνει η ιστορία, και να σε αποδεχτούν το κοινό και οι παράγοντες του χώρου, αλλά μπορεί να είσαι πάντα με το μισό πόδι έξω. Μία τεράστια ανασφάλεια. Όταν γερνάς, έχεις ταλαιπωρηθεί, γερνάς και παίρνεις τρεις κι εξήντα μειώνονται οι αντοχές. Πολύ φαρμάκι στη δουλειά και από σπάνιους ηθοποιούς», δήλωσε αρχικά η Νένα Μεντή.

Δείτε επίσης: Nένα Μεντή: «Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο που δεν το περίμενα...» - Συγκινεί με τις δηλώσεις της για την αρρώστια του συζύγου της

Για να συμπληρώσει: «Πιο πολύ με έσωσε το γεγονός ότι ήμουν ανθεκτική. Μέχρι τα 45 μου, που έπαιξα στις “Χάριτες”, η ζωή μου ήταν δύσκολη, αλλά επέμενα. Αγαπούσα αυτή τη δουλειά, ήθελα να είμαι δημιουργική και ελεύθερη, στην εποχή που δεν με ζητούσαν εύκολα. Είχα παιδί, και ο άντρας μου ηθοποιός, επίσης πολύ δύσκολα. Άφησα το θέατρο 5 χρόνια και άνοιξα μαγαζί εκτός Αθήνας, boutique με είδη δώρων. Είχα τότε μία μεγάλη απογοήτευση, δεν πήγαινε άλλο. Όταν έκανα παιδί έφτασα στην πείνα, σκεφτόμουν ακόμα και για το φαγητό της ημέρας. Δεν ήξερα να κάνω άλλη δουλειά».

Η Νένα Μεντή για την εποχή των «Χαρίτων»

Οι άλλες δύο «Χάριτες» ήταν η Άννα Παναγιωτοπούλου και η Μίνα Αδαμάκη με τις οποίες γνώρισε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία. Όπως δήλωσε μάλιστα, υπέγραψε με λιγότερα λεφτά από εκείνες, αλλά στη 2η χρονιά του σίριαλ ζήτησε και πήρε αύξηση. «Πέρναγα πολύ ωραία τότε, δούλευα πολύ βέβαια, ήμασταν πολύ φτωχοί πριν απ' αυτά. Τα πολλά λεφτά δεν τα πήρα στην πρώτη χρονιά των “Χαρίτων” αλλά στη δεύτερη. Ήταν πολύ ωραίος ο τρόπος που πήγα. Στην αρχή της είπα ότι δεν με ξέρει ούτε η μαμά μου, οπότε μου έδωσε ένα μικρότερο ποσό. Πέρασε ένας χρόνος, τότε πια με ήξερε όλη η Ελλάδα και της λέω “Τώρα που ξέρει η μαμά μου, η γιαγιά μου και όλοι, τι παραπάνω μπορείς;”. Ό,τι ζήτησα μου το 'δωσε», είπε χαρακτηριστικά η Νένα Μεντή.

Ενώ αναφέρθηκε και στη συμπρωταγωνίστριά της Μίνα Αδαμάκη που πλέον έχει φύγει από τη ζωή, καθώς και σε άλλες απώλειες που τη συγκινούν: «Πέρα από την επιτυχία του σίριαλ, ήμουν η πιο άγνωστη από τις τρεις, και η πιο νόστιμη. Αυτό πούλαγε πολύ καλά. Οι άλλες δύο ήταν πιο “καρατερίστες”, εγώ γκομένιζα και έκανα λίγο τη φωνή της λογικής. Πλέον έχουν “φύγει” τα “καλούπια” που δεν ξαναγίνονται από ηθοποιούς. Δούλεψα με πολλούς, κι εγώ θα μπορούσα να έχω “φύγει”»

Η απώλεια του συζύγου της που την ταρακούνησε: «Άρχισα να ντύνομαι με τα ρούχα του»

Σε διαφορετικό σημείο αναφέρθηκε και στις απώλειες που τη συγκλόνισαν συθέμελα. «Ο άντρας μου ήταν πολύ ωραίος ηθοποιός. Πέθανε 34 χρονών, ήμασταν 10 χρόνια παντρεμένοι. Μεγάλο χαστούκι, δεν λες τίποτα. Πέθανε πρώτα ο πατέρας μου, που ήταν πολύ νέος και τον λάτρευα, και μετά από λίγα χρόνια ο άντρας μου. Πολύ ξαφνικά και οι δύο από το ίδιο πράγμα, καρδιά» αποκάλυψε η Νένα Μεντή.

Και κατέληξε: «Τότε ήταν τρέλα. Δεν ξέρω πώς το μάζεψα, κάποιοι φίλοι μου με βοήθησαν. Άρχισα να ντύνομαι με τα ρούχα του και να περπατώ στον δρόμο. Έπαθα ένα ανισόρροπο πράγμα. Κουνήθηκα».