Γιάννης Γιοκαρίνης: «Υπάρχει μία ευαισθησία αυτή την περίοδο» – Ο δικηγόρος του περιγράφει το χρονικό της σύλληψης

Πώς συνέδεσε την υπόθεση του καλλιτέχνη με τη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μία νέα εκδοχή των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο σπίτι του Γιάννη Γιοκαρίνη έδωσε ο δικηγόρος του καλλιτέχνη, Παναγιώτης Διαλινάκης. Μιλώντας στην εκπομπή στην εκπομπή Happy Day στον Alpha, το πρωί της Πέμπτης (4/4) περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης από την ώρα που έγινε η καταγγελία της συζύγου του, Σοφίας Μιχαλοπούλου, για ενδοοικογενειακή βία μέχρι τη στιγμή ο Γιάννης Γιοκαρίνης κρίθηκε αθώος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον κ. Διαλινάκη, υπήρξε μόνο ένας λεκτικός τσακωμός ανάμεσα στο ζευγάρι, ενώ η αναφορά ότι την έπιασε από τον λαιμό, όπως λανθασμένα ακουγόταν από χθες το μεσημέρι, ήταν ένας φόβος της συζύγου του Γιάννη Γιοκαρίνη, που ωστόσο δεν έγινε πράξη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Σοφία Μιχαλοπούλου είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να μην οδηγηθεί στο κρατητήριο ο καλλιτέχνης, ωστόσο του ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη από την αστυνομικό του τμήματος, ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι μπορεί να υπήρξε υπερβάλλων ζήλος, μετά την ολιγωρία της Αστυνομίας στη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων.

Δείτε επίσης: Γιάννης Γιοκαρίνης: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταγγελία της συζύγου του - Αποχώρησαν χέρι χέρι

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Γιάννη Γιοκαρίνη

«Κρίθηκε ελεύθερος ως αθώος μετά τη σύλληψή του. Δεν θέλαμε να ταλαιπωρηθεί περισσότερο για μια υπόθεση που πραγματικά απεδείχθη ότι δεν τελέστηκε κάποιο έγκλημα ή αδίκημα. Για αυτό και κρίθηκε αθώος. Υπάρχει μία ευαισθησία αυτή την περίοδο με τις γυναικοκτονίες και αυτή η περιρρέουσα κατάτασταση μπορεί να οδήγησε και σε αυτή τη δικογραφία. Υπήρξε πραγματικά μια έντονη – το είπαν και οι ίδιοι – λεκτική και φραστική αντιπαράθεση, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από τον κ. Γιοκαρίνη, όπως δήλωσε και η σύζυγός του, ούτε να της επιτεθεί, ούτε να της χτυπήσει. Ήταν μόνο λόγια και τίποτα άλλο.

Η κα. Μιχαλοπούλου κάλεσε την αστυνομία, όταν προσήλθαν στο διαμέρισμα, παρουσία και του κουμπάρου του ζευγαριού, τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Τους ευχαρίστησαν και τους είπαν ότι έχει ηρεμήσει η κατάσταση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι αστυνομικοί τους είπαν ότι πρέπει να προσέλθει στο τμήμα, η κα Μιχαλοπούλου επέμεινε ότι δεν θέλει να κάνει μήνυση. Πήγαν στο τμήμα, όπως όφειλαν, δήλωσε πάλι ότι δεν θέλει να κάνει μήνυση αλλά είναι αυτεπάγγελτη δίωξη. Ποτέ δεν είπε κανείς ότι την έπιασε από τον λαιμό. Η δίωξη ασκήθηκε επειδή φοβήθηκε μήπως γίνει αυτό» τόνισε ο κ. Διαλινάκης.