Γιώργος Γιαννόπουλος: «Ήταν λογικό να είμαι ο αδερφός της ανάπηρης, είχαμε το στίγμα και ας την είχε αποδεχτεί το χωριό»

«Το μειονέκτημα το έκανα πλεονέκτημα...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Γιαννόπουλος: «Ήταν λογικό να είμαι ο αδερφός της ανάπηρης, είχαμε το στίγμα και ας την είχε αποδεχτεί το χωριό»

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος ήταν ο σημερινός καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη μεγάλη του αδερφή που είχε σύνδρομο Down και έχει φύγει πλέον από τη ζωή, και στη στάση που είχαν οι συγχωριανοί τους απέναντί τους, όσο μεγάλωναν στην Αρσινόη, ένα παραδοσιακό χωριό της Μεσσηνίας

«Μικρός ήμουν θυμωμένος με τη ζωή, με τον κόσμο. Ήμουν ένα νευρόσπαστο, μου έφταιγαν τα πάντα. Ενώ μεγάλωσα με πολλή αγάπη, ήμουν βουτυρο-κακομαθημένος γιατί ήμουν το τελευταίο παιδί στην οικογένεια και γεννήθηκα βασιλιάς. Η μαμά μου μού καθάριζε μέχρι και τα κουκούτσια από τα σταφύλια!», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Γιαννόπουλος στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Δείτε επίσης: Γιώργος Γιαννόπουλος κατά Νίκου Οικονομόπουλου: «Αν είναι τόσο γνώστης των πράγματων, κρίμα που...»

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος για την εποχή που μεγάλωνε στην Αρσινόη

Στη συνέχεια ο Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια: «Μεγάλωσα στην Αρσινόη, ένα χωριό στην Αρχαία Μεσσήνη. Ήμασταν πέντε αδέρφια, εγώ ο μικρότερος και η μεγαλύτερη αδερφή μου που έχει φύγει απ' τη ζωή τέσσερα χρόνια τώρα είχε σύνδρομο Down. Πήρα πολύ αγάπη».

Όπως ανέφερε ωστόσο, υπήρχαν και προκλήσεις, τις οποίες ξεπέρασε με το δικό του θάρρος και τη στήριξη των συγχωριανών του. «Ήταν λογικό να είμαι ο αδερφός της ανάπηρης, αλλά το χωριό την είχε αποδεχτεί. Πήγαινε κάθε μέρα από το ένα σπίτι στο άλλο. Όλο το χωριό την αγαπούσε! Αλλά δεν παύει να είχαμε το στίγμα, υπήρχε. Μετά το μειονέκτημα το έκανα πλεονέκτημα… Όταν μέναμε μαζί στην Αθήνα, την πήγαινα στις καφετέριες της Ηλιούπολης και την γύρναγα από εδώ κι εκεί, δεν κώλωνα με τίποτα, κάναμε ό,τι θέλαμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γιαννόπουλος.