Η οργή της Μενεγάκη για τη γυναικοκτόνια στους Αγίους Αναργύρους: «Όταν κάποιος φτάνει εκεί, ποιά είναι η υποχρέωση που έχει ένα τμήμα;»

«Δε ρίχνω ευθύνη σε κανέναν!»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η οργή της Μενεγάκη για τη γυναικοκτόνια στους Αγίους Αναργύρους: «Όταν κάποιος φτάνει εκεί, ποιά είναι η υποχρέωση που έχει ένα τμήμα;»

Την Πέμπτη 4/4 έγινε η κηδεία της 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρουν, όπου βρέθηκε η άτυχη για να τον καταγγείλει στις Αρχές.

Η συνέχεια μετά την καταγγελία ήταν εφιαλτική, καθώς ο δράστης περίμενε τη γυναίκα έξω από το τμήμα και τη μαχαίρωσε εν ψυχρώ. Μια ακόμη γυναικοκτονία προσμετράται στη μεγάλη λίστα, που έχει ανοίξει για τη χώρα μας και το πανελλήνιο εξακολουθεί να παρατηρεί μουδιασμένο τα γεγονότα.

Από τη μεριά της η Ελένη Μενεγάκη την Πέμπτη 4/4 παρέθεσε τις ενστάσεις της για τον τρόπο λειτουργείας της της ελληνικής ασφάλειας μέσα από την εκπομπή Ελένη, καθώς επίσης τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά κενά, που πρέπει να καλυφθούν.

Η ένταση της Ελένης Μενεγάκη για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

«Εγώ ξέρω ότι όλη αυτή η ιστορία, που δε ξέρω πού θα φτάσει, αυτό που μας έχει βάλει στο μυαλό είναι ένας φόβος να μην αισθανόμαστε ασφάλεια. Εγώ αυτό ξέρω. Δε ρίχνω ευθύνη σε κανέναν, γιατί δε γνωρίζω τα γεγονότα, δεν ήμουν εκεί, ούτε δικογραφίες διαβάζω, ούτε ξέρω τίποτα από όλα αυτά.

Αλλά σαν πολίτης αυτής της χώρας το να φτάνω έξω από την Αστυνομία και να συνειδητοποιώ, ότι δε μπορεί να με βοηθήσει κανείς και τελικά εγώ που μιλάω σε ένα τηλέφωνο μετά από τρία λεπτά δεν ζω αυτό δεν ξέρω αν θα το βγάλω εύκολα από το μυαλό μου. Συγγνώμη...

Ας ελπίσουμε, ότι αυτό θα είναι δυστυχώς ένα σκληρό μάθημα για κάποια πράγματα, που ίσως πρέπει να βρεθούν λύσεις. Δηλαδή όταν κάποιος κινδυνεύει και φτάνει εκεί, ποια είναι η υποχρέωση που έχει ένα τμήμα; Να κάνει τι; Και δε σου λέω στο τηλέφωνο, γιατί αυτό είναι μία άλλη ιστορία… Έφτασα εκεί και τι μου κάνεις; Με στέλνεις σπίτι μου; Δε ξέρω μπορεί να είναι κενά αυτά, που πρέπει να τα βρούνε εκείνοι. Δεν το ξέρω, δε μου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο, αλλά εμένα αυτό μου δημιουργεί φόβο», είπε η Ελένη Μενεγάκη.