Γιώργος Λιάγκας για Mega Καλημέρα και Ελεονώρα Μελέτη: «Της ρίχνεις την χρηματιστηριακή της αξία, δεν είναι ωραίο! Θα μπορούσαν να της πουν...»

Στο πλευρό της ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Λιάγκας για Mega Καλημέρα και Ελεονώρα Μελέτη: «Της ρίχνεις την χρηματιστηριακή της αξία, δεν είναι ωραίο! Θα μπορούσαν να της πουν...»

Το πρόωρο τέλος του Mega Καλημέρα σχολιάζουν από το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου στα κανάλια και την άποψή του γι' αυτό θέλησε να εκφέρει και ο Γιώργος Λιάγκας, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη για τις φήμες που διαδόθηκαν πως κοίταξε την πάρτη της και κρέμασε συνεργάτες της (δείτε εδώ όσα είπε).

Ο παρουσιαστής του Πρωινού, συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι πολύ άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε οποιοδήποτε πρόσωπο της τηλεόρασης γενικότερα, ενώ τόνισε πως αυτό κάνει κακό στην ίδια, ακόμη και στο οικονομικό κομμάτι, σε μελλοντικές συνεργασίες της.

Το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για το πρόωρο τέλος του Mega Καλημέρα

«Την Ελεονώρα την εκτιμώ επαγγελματικά και έχω κάνει και παρέα μαζί της στο παρελθόν, έχουμε και μια προσωπική επαφή. Θέλω να πω όμως μία αλήθεια. Δεν είναι ωραίο για καμία εκπομπή, με κάποια δικαιολογία να ολοκληρώνει δύο μήνες πριν το τέλος της σεζόν. Είναι τσαλάκωμα και για την παρουσιάστρια και για την εκπομπή. Όποια κι αν είναι η δικαιολογία παιδιά, ακόμα και μια ευσταθής και προφανής δικαιολογία ότι πρέπει να "μεγαλώσουμε τον Χασαπόπουλο...". Γιατί μαθαίνω ότι δεν θα πάει μέχρι τις 10:00, μαθαίνω ότι θα πάει κοντά στις 10:00 και θα τραβηχτεί προς τα πίσω η κυρία Δανάη Μπάρκα, εγώ αυτό μαθαίνω.

Άρα λοιπόν θα μπορούσαν να της πουν της Ελεονώρας, αφού πληρώνονται που πληρώνονται οι άνθρωποι "κάνε 1 ώρα εκπομπή, λέγε πέντε lifestyle θέματα, να είναι μέχρι τις εννιά ο Χασαπόπουλος, έτσι κι αλλιώς σε πληρώνουμε που σε πληρώνουμε".

Γιατί είναι υποχρεωμένο το κανάλι για τον Ιούνιο και τον Μάιο να πληρώσει τους συνεργάτες βάση συμβολαίων ή να τους απορροφήσει αλλού. Αφού λοιπόν το κόστος είναι ίδιο και τους πληρώνουνε και οι βάρδιες των συνεργείων έτσι κι αλλιώς θα πηγαίνουν για την εκπομπή της κυρίας Μπάρκα... Άρα λοιπόν θα μπορούσε να πάει μέχρι τις εννιά ο Χασαπόπουλος και να κάνει κάποιες συνεντεύξεις και να βγάζει τις υποχρεώσεις και να ξεκινάει μία ώρα μόνο η Μελέτη, όπως έγινε και πέρσι...

Το τελείως κόψιμο, είναι μειωτικό, άρα και ίδια η Ελεονώρα είναι αυτή τη στιγμή σε μία δύσκολη θέση. Τι να πει! Πόσο μάλλον να της φορτώνουν αδίκως ότι έχει φερθεί άδικα συνεργάτες της...», είπε αρχικά ο παρουσιαστής και πρόσθεσε:

«Για μένα, τα κανάλια πρέπει να σέβονται τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους. Ξέρω τα νούμερα... Μπορεί να μην είναι η πρώτη εκπομπή στην ζώνη της της Ελεονώρας, όμως υπάρχουν και εκπομπές και στο ίδιο και σε άλλα κανάλια που κάνουν πολύ μικρότερα νούμερα που δεν κόβονται. Άρα λοιπόν όταν τιμάς ένα παρουσιαστή ή μια ομάδα, μπορείς να συρρικνώσεις. Δεν την κόβεις την εκπομπή, γιατί καλώς ή κακώς είναι τσαλάκωμα αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ειδικά αν όπως λέει η Μελέτη, ότι πιθανόν του χρόνου θα συνεχιστεί η συνεργασία. Πως θα συνεχιστεί η συνεργασία με έναν άνθρωπο βρε παιδιά που τον έχεις επικοινωνιακά τσαλακώσει; Έτσι συνεχίζονται οι συνεργασίες; Γιατί είπαμε και πριν ότι δεν είναι μόνο η λογική με τα χαρτιά και τα συμβόλαια, γιατί ακούω και εσάς τους τηλεοπτικούς συντάκτες να λέτε στον όρο 3.2 του συμβολαίου υπάρχει ότι κάνει βραδινή εκπομπή...

Άκουσα και για εμένα ότι λένε διάφορες βλακείες που δεν ισχύουν, το πρωί. Τα συμβόλαια δεν υπάρχουν. Είναι όταν πάμε στα δικαστήρια. Τα συμβόλαια να ξέρετε είναι μόνο όταν ένας παρουσιαστής φτάσει να πάει σε δικαστήριο με το κανάλι. Εκεί έχει λόγο το συμβόλαιο. Όλα τα άλλα είναι η προσωπική επαφή. Και όταν εγώ θέλω να συνεχίσω με την Μελέτη του χρόνου δεν της κόβω την εκπομπή δύο μήνες νωρίτερα. Αυτό λέει η δική μου λογική και μπορεί να κάνω και λάθος. Όμως 28 χρόνια είμαι στο χώρο και τους ξέρω όλους και με ξέρουν όλοι, πώς σκέφτεται ο καθένας».

«Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Ένα συμβόλαιο τελειώνει τον Ιούλιο σε μία παρουσιάστρια και την κόβεις τον Μάιο... είναι σαν να την υποβιβάζεις πάρα πολύ», επισήμανε με την σειρά του ο Βαγγέλης Περρής, με τον Γιώργο Λιάγκα να παίρνει ξανά τον λόγο: «Αυτό σου λέω. Της ρίχνεις την χρηματιστηριακή της αξία στο χρηματιστήριο της τηλεόρασης συνολικά. Γιατί τώρα και να πάει να διαπραγματευτεί η Ελεονώρα με ένα κανάλι - που εγώ την θεωρώ ικανότατη, από τις ικανότερες και όμορφη γυναίκα και μανούλα. Αλλά θέλω να πω όμως ότι καλώς ή κακώς τώρα την μειώνεις σε επίπεδο. Αν πάει σε ένα άλλο κανάλι θα της πουν αφού σε διώξανε από κει έλα από δω, μπιλ παρά (με λίγα χρήματα). Δεν είναι ωραίο».

Δείτε επίσης: Σταματίνα Τσιμτσιλή - Επικοινώνησε με την Ελεονώρα Μελέτη μετά την ανακοίνωση για το πρόωρο τέλος του Mega Καλημέρα