Γιάννης Ξανθόπουλος: Ξεκίνησε η προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο - Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο τραγουδιστής

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πατέρας του θύματος

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Πριν από ένα περίπου μήνα, τον Μάρτιο, ο Γιάννης Ξανθόπουλος συγκρούστηκε με ένα αμάξι που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα, στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα άλλο όχημα που πέρασε το stop, με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά.

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη, ωστόσο σύμφωνα με την εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, και τον δικηγόρο του τραγουδιστή, ξεκίνησε πλέον η δικογραφία και η φάση της προανάκρισης, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει κληθεί ακόμη για να καταθέσει.

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου του Γιάννη Ξανθόπουλου για τη δικογραφία μετά το τροχαίο

«Η τροχαία της Νέας Ιωνίας, όπως όφειλε, έχει διορίσει πραγματογνώμονα ο οποίος αφού ελέγξει όλα τα περιστατικά και τις συνθήκες θα γνωμοδοτήσει για το τι ακριβώς συνέβη και πώς. Αυτό έχει γίνει σε συνδυασμό με έναν ικανότατο αξιωματικό της τροχαίας, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση αυτή, διενεργεί την προανάκριση και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα στα οποία θα καταλήξουμε θα είναι αξιόπιστα.

Από τη μεριά μας κι εμείς θέλουμε να συνδράμουμε και τις ενέργειες της τροχαίας Νέας Ιωνίας και του κ. πραγματογνώμονα, έχοντας διορίσει τεχνικό σύμβουλο. Δεν έχουμε κληθεί να καταθέσουμε στο στάδιο της προανάκρισης. Όταν γίνει αυτό, θα ενημερωθείτε. Οποιοσδήποτε μπορεί να φανταστεί πως όταν έχεις εμπλακεί σε ένα τέτοιο τροχαίο, χωρίς να έχεις δική σου υπαιτιότητα, υπό τις συνθήκες στις οποίες έγινε, σου στοιχίζει και έχει στοιχίσει πάρα πολύ και στον ίδιο. Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Με τη βοήθεια και τη στήριξη της οικογένειάς του, θα το καταφέρει. Όταν νιώσει έτοιμος, θα συνεχίσει τη δουλειά», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος του.

Και εξήγησε πως ο Γιάννης Ξανθόπουλος έχει έρθει κοντά με τον νεαρό που τραυματίστηκε στο τροχαίο, με τον οποίο βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο του νοσοκομείου: «Προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, όπως και με την οικογένεια του αείμνηστου παιδιού και υπάρχει μία προσπάθεια να επουλωθούν τα τραύματα ακόμα και με αυτόν τον τρόπο».

Δείτε επίσης: «Το παιδί δεν είναι καθόλου καλά, πονάει...» - "Σπάει" την σιωπή του για πρώτη φορά ο πατέρας του τραγουδιστή

Οι δηλώσεις του πατέρα του 19χρονου θύματος

Ο πατέρας του 19χρονου θύματος, ωστόσο, μιλώντας στη συνέχεια στην εκπομπή, δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει τον χαμό του παιδιού του και, όπως αποκάλυψε, σκοπεύει να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα μέχρι να πληρώσει ο υπεύθυνος για την απώλεια του γιου του.

«Θα κάνουμε ότι λέει ο νόμος. Έχουμε μιλήσει με δικηγόρο και θα κινηθούμε νομικά. Θέλουμε όποιος ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού μας να πληρώσει, είναι λογικό. Είμαστε όλοι χάλια. Η ζωή μας έχει αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Γιάννης Ξανθόπουλος δεν νομίζω να είναι πιο στενοχωρημένος από εμένα», δήλωσε.

Δείτε επίσης: «Η ζωή για κάποιο λόγο μου έβαλε μια σκληρή δοκιμασία....» - Η πρώτη του ανάρτηση μετά το τροχαίο δυστύχημα