Διονύσης Τσακνής για Λαυρέντη Μαχαρίτσα: «Όταν έμαθα ότι “έφυγε”, μου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι...»

«Είναι πάντα παρών για εμένα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Διονύσης Τσακνής ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του, μεγάλο μέρος της οποίας έχει ταυτιστεί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο συνθέτης ράγισε καρδιές μιλώντας για την οικογενειακή τους σχέση, για την απώλειά του σε σχετικά μικρή ηλικία, καθώς και για τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε.

«Με τον Λαυρέντη έτυχε εκείνη την περίοδο να βγάλουμε δύο δίσκους που έκαναν μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα. Ερχόμουν στην Αθήνα πολύ συχνά και όποτε άκουγα ένα δικό μου τραγούδι στο ραδιόφωνο, ήξερα πολύ συχνά ότι θα ακούσω κι ένα του Λαυρέντη. Μας είχαν “κολλήσει”. Τα γέλια που έχουμε κάνει με αυτόν τον άνθρωπο... Και καβγάδες, είμαι Ολυμπιακός βαμμένος και είναι Παναθηναϊκός βαμμένος. Βλέπεις; Ακόμα λέω είναι. Ο Λαυρέντης είναι πάντα παρών για εμένα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τσακνής.

Δείτε επίσης: «Καλό ταξίδι» - ''Τσακίζει'' κόκκαλα η ανάρτηση από το προφίλ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο instagram

Στη συνέχεια μίλησε για την ημέρα που πληροφορήθηκε πως άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Διονύσης Τσακνής είπε χαρακτηριστικά: «Όταν έμαθα ότι “έφυγε”, μου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Δεν είχα καμία ένδειξη, είδα ένα τηλέφωνο στις 6.30 το πρωί από τον διοργανωτή των συναυλιών μας, κατάλαβα ότι ο Λαυρέντης έχει “φύγει”. Δεν μπορούσε να πάει πουθενά αλλού το μυαλό μου, δυστυχώς».

Ο Διονύσης Τσακνής για την απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μιλώντας στο Στούντιο 4, ο Διονύσης Τσακνής μπήκε σε λεπτομέρειες για τη σχέση του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς και στη φιλία τους: «Αυτές είναι απώλειες που σημαδεύουν, όπως η σχέση με τον Λαυρέντη με σημάδεψε, με έκανε καλύτερο μουσικό και πιο ανοιχτό άνθρωπο. Καβγάδες, συζητήσεις, διαφωνίες. Αλλά αδέρφια. Πώς είναι μια οικογένεια; Θα υπάρξουν εντάσεις, αλλά όταν υπάρχει αληθινή αγάπη και εκτίμηση δεν κρατάει παραπάνω από μια σεζόν».

«Υπήρχε μια αλληλοσυμπλήρωση, δεν ήταν μόνο μια ταύτιση σε πράγματα. Κάποια που είχα εγώ, δεν τα είχε ο Λαυρέντης, και το ανάποδο. Ο Λαυρέντης είχε θάρρος κι εγώ επιφυλακτικότητα απέναντι σε κάποια πράγματα. Συνήθως γινόταν αυτό που έλεγε εκείνος. Γιατί εκείνος έπαιρνε πρωτοβουλίες να αλλάξουμε. Είχε μεγάλο πάθος με τη ζωή, την είδαμε και οι δύο αλλιώς μέσα από το πρίσμα της φιλίας μας», συμπλήρωσε ο Διονύσης Τσακνής.

Το πένθος και ο συνεργάτης τους που επίσης “έφυγε” πρόσφατα

Κλείνοντας μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το πένθος, αλλά και για τη σχέση του με την οικογένεια του εκλιπόντος. «Το πένθος είναι μια διαδικασία. Από τη στιγμή που έχεις αποδεχτεί την απώλεια, αναζητάς φάρους από την κοινή σου ζωή με αυτόν τον άνθρωπο. Πρώτη φορά το έκανα, όταν έχασα με τους γονείς μου. Με τον αδελφό μου επικρατούσαν στις κουβέντες μας οι αστείες στιγμές τους, γελάμε ακόμη με τον πατέρα μας. Το ίδιο κάνω και τώρα με τον Λαυρέντη», δήλωσε ο Διονύσης Τσακνής.

Για να συμπληρώσει: «Ύστερα, η Μαρία Κλάρα (σ.σ. η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) είναι βαφτιστήρα μου, δεν μπορείς να κόψεις δεσμούς. Ούτε είναι λογικό και ανθρώπινο να απωθείς πράγματα, σαν να μην έχουν συμβεί. Η ουσία είναι ότι στο τέλος συμφιλιώνεσαι με την απώλεια και πρέπει να κρατήσεις με ευλάβεια τα όμορφα πράγματα και τις χαρούμενες στιγμές», κατέληξε.

«Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε έναν κοινό μας συνεργάτη με τον Λαυρέντη, τον Νίκο Καλαντζάκο. Είχε ήδη γράψει στο πιάνο τραγούδια και μπαίνω στο στούντιο και ακούω τον Νίκο! Ο άνθρωπος “έφυγε” μέσα 18 μέρες και είναι “παρών”, νομίζω ότι θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα τον ακούσω. Όταν φύγει αυτό το πρώτο διάστημα θα σκέφτεσαι πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν, καλός συνεργάτης», κατέληξε ο Διονύσης Τσακνής.