«Καλό ταξίδι» - ''Τσακίζει'' κόκκαλα η ανάρτηση από το προφίλ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο instagram

«Σε περιμένει...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Mια δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή την Τρίτη 2/4, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας συνθέτης, Νίκος Καλαντζάκος που είχε υπογράψει πολύ μεγάλες επιτυχίες Ελλήνων τραγουδιστών.

Μουσικοί και καλλιτέχνες, που είχαν συνεργαστεί μαζί του και άλλοι που είχαν δημιουργήσει φιλική σχέση τον αποχαιρέτησαν μέσα από πολύ συγκινητικές αναρτήσεις στα social media. Ιδιαίτερη ήταν μάλιστα και η ανάρτηση από το λογαριασμό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (δείτε εδώ την ανάρτηση της κόρης του για τα 4 χρόνια από τον θάνατό του) στο instagram για τον θάνατο του Καλαντζάκου.

Οι αναρτήσεις για τον θάνατο του Νίκου Καλαντζάκου

«Έφυγε από την ζωή ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελλάδος, ένας καλός άνθρωπος. Ο Νίκος Καλαντζάκος. Εξαιρετική ψυχή και καταπληκτικός πιανίστας. Συνεργαστήκαμε σε πάμπολλες δουλειές και για πολλά χρόνια. Σοβαρός, ευγενέστατος, αλάθητος, ευφάνταστος και με υψηλή μουσική ευαισθησία.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αντίο αδελφέ μου, καλό σου ταξίδι στο φως...», έγραψε ο Αντώνης Μιτζέλος.

«Ο φίλος, ο κουμπάρος, ο συνεργάτης, ο δάσκαλος (με τον υπέροχο τρόπο του) για όλους εμάς της μουσικής οικογένειας, έκανε το τελευταίο … αστείο του. Μας άφησε μόνους και λιγότερους. Νικολή μας να είσαι σίγουρος πως θα σταθούμε όλοι μας δίπλα στον Τονίνο και τη Διονυσία», έγραψε ο Διονύσης Τσακνής.

«Καλό ταξίδι μαέστρο, σε περιμένει ο Λαυρέντης να ενορχηστρώσεις τα τραγούδια του», ήταν το αντίο από το λογαριασμό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο instagram.

Λίγα λόγια για τη ζωή του Νίκου Καλαντζάκου

Ο Νίκος Καλαντζάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 8 ετών, ξεκινώντας κιθάρα με δάσκαλο τον Δημήτρη Φάμπα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τα πληκτροφόρα όργανα και σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε ηλεκτρονικό όργανο – hammond με καθηγητή τον Κώστα Γανωσέλη, ενώ στράφηκε με μεγάλο ενδιαφέρον στη χρήση των synthesizers και στις μουσικές εφαρμογές μέσω των computers.

Στη συνέχεια, πήρε γνώσεις Jazz μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και ενορχήστρωσης με τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου. Το 1994 μαζί με τους καταξιωμένους μουσικούς Βασίλη Τζιαζιά (κιθάρα), Γιάννη Βασσάλο (Μπάσο), και Στέφανο Δημητρίου (Τύμπανα) δημιούργησαν το συγκρότημα Loud Jazz όπου για πέντε χρόνια άφησε το στίγμα του στα μουσικά δρώμενα της εποχής.

Τα τελευταία τριάντα σχεδόν χρόνια «υπέγραφε» την Ελληνική δισκογραφία με συμμετοχές, ενορχηστρώσεις, μουσικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις με τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Ανδρέου, Νίκος Αντύπας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιώργος Ζαμπέτας, Νίκος Ζούδιαρης, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Θηβαίος και άλλους.

Πηγή: Protothema.gr