Ηλιάνα Μαυρομάτη: Πέθανε ο αδερφός της από ίωση

Μίλησε πρώτη φορά για την απώλειά του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Ελένη με τις εξομολογητικές δηλώσεις της ηθοποιού να προβάλλονται την Παρασκευή 12/4 (δείτε εδώ ποιος είναι ο σύντροφός της ηθοποιού).

Θυμίζουμε πως η ηθοποιός έχασε τον πατέρα της, Βασίλη Μαυρομάτη το 2017. Αρχικά λοιπόν, η Ηλιάνα Μαυρομάτη μίλησε για το εν λόγω πένθος και στη συνέχεια έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη για πρώτη φορά.

Πρόσφατα η ίδια έχασε από τη ζωή και τον αδερφό της, ο οποίος κόλλησε μια ίωση που στη συνέχεια του προκάλεσε πνευμονία. Να σημειωθεί εδώ, πως είναι συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο η ηθοποιός μιλάει για το πένθος και ειδικά για αυτό που βιώνει στο άμεσο οικογενειακό της περιβάλλον.

Όσα είπε η Ηλιάνα Μαυρομάτη για τον θάνατο του αδερφού της

«Όταν χάνεις έναν άνθρωπο δεν τελειώνει ποτέ το πράγμα, το πένθος που λέμε. Προσπάθησα να σκέφτομαι, ότι ο άνθρωπος αυτός που έχασα, έζησε μια γεμάτη ζωή και μάλλον πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμά του», είπε αρχικά η Ηλιάνα Μαυρομάτη για τον θάνατο του πατέρα της.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πολύ πρόσφατη απώλεια του αδερφού της: «Έφυγε από μια ίωση που έφερε μια πνευμονία. Η απώλεια είναι κάτι που δυσκολεύεται μάλλον ο ανθρώπινος εγκέφαλος να συνειδητοποιήσει και να το καταλάβει και να το χωρέσει».

Ποια είναι η μητέρα της, Λίλα Καφαντάρη

Η Λίλα (Ευθαλία) Καφανταρη (Αθήνα, 22 Απριλίου 1961 - ) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Ξεκίνησε να ασχολείται με την ηθοποιία στην ηλικία των 17 ετών, ύστερα από παρότρυνση του πρώτου της συζύγου, Βασίλη Μαυρομάτη. Η ίδια πάντως, όπως παραδέχεται, σκόπευε να γίνει ζωγράφος σαν την αδελφή της.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τηλεοπτικά σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθηνών και στις περιφερειακές εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις Κυκλάδες, αλλά παραιτήθηκε λόγω των αυξημένων καθηκόντων της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ήταν υποψήφια στην περιφέρεια Κορινθίας.

Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Βασίλη Μαυρομάτη με τον οποίον απέκτησαν μια κόρη την επίσης ηθοποιό Ηλιάνα Μαυρομάτη. Τρίτος σύζυγος της ηθοποιού είναι ο δικηγόρος Πλάτων Κανατάς, με τον οποίο γνωρίστηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της δράσης.

Πηγή: Wikipedia