Άνδρη Θεοδότου: «Δεν ήθελαν να ξαναζήσουν αυτό που είδαν, γιατί πολέμησαν και έπιασαν όπλο στα χέρια»

«Είχε πάει στον πόλεμο ο πατέρας μου και τα τέσσερα αδέρφια»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Άνδρη Θεοδότου: «Δεν ήθελαν να ξαναζήσουν αυτό που είδαν, γιατί πολέμησαν και έπιασαν όπλο στα χέρια»

Η Άνδρη Θεοδότου ήταν η σημερινή καλεσμένη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον. Μεταξύ άλλων η ηθοποιός μίλησε με τους παρουσιαστές Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και για τον τρόπο που τη διαχειρίστηκαν συγγενείς της, οι οποίοι κλήθηκαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Η Άνδρη Θεοδότου για την εισβολή στην Κύπρο

«Είχε πάει στον πόλεμο ο πατέρας μου. Και τα τέσσερα αδέρφια. Ο μικρός αδερφός του ήταν ένας από τους αγνοούμενους. Γύρισαν 7 και ένας από αυτούς ήταν ο θείος μου. Δεν μας έχει διηγηθεί. Πάντα όταν τον ρωτούσαμε μικροί, υπήρχε ένα μάγκωμα. Μας διηγούνται πράγματα που έχουν ένα όριο, ότι μέχρι εκεί μιλάμε», δήλωσε αρχικά η Άνδρη Θεοδότου.

Δείτε επίσης: «Είχαμε δεσμό στα κρυφά» - Αυτός είναι ο επί 26 χρόνια σύζυγος της Άνδρης Θεοδότου

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Δεν ήθελαν να ξαναζήσουν ουσιαστικά αυτό που είδαν και βίωσαν τη συγκεκριμένη στιγμή γιατί πολέμησαν και έπιασαν όπλο στα χέρια. Αυτό ήταν το όριό τους. Εννοείται ότι λέμε την ιστορία για να μην ξεχάσουμε, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας, αλλά μέχρι εκεί που μπορούσαν, δεν τους πιέζαμε ποτέ».

Όσον αφορά τον τρόπο που το διαχειρίζεται πλέον, η Άνδρη Θεοδότου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο παιδί μου λέω το “δεν ξεχνώ”. Δεν ξεχνάμε το βόρειο κομμάτι, που είναι ένας τόπος δικός μας. Για τον μπαμπά μου ήταν δύσκολο να πάει στην άλλη πλευρά, γιατί διατηρούσε μαγαζιά με τα αδέρφια του στην οδό Ερμού. Υψώθηκε ένα τείχος μες στη μέση του δρόμου. Νομίζω ότι έχει πάει, αλλά και αυτό μέχρι ένα σημείο»