Χρήστος Λούλης για Γιάνη Βαρουφάκη: «Ήμουν ιδεολογικά απέναντι, μου έλεγαν “Πόσα λεφτά πήρες;”»

Ο ηθοποιός τον υποδύθηκε στην ταινία «Ενήλικες στην Αίθουσα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Χρήστος Λούλης για Γιάνη Βαρουφάκη: «Ήμουν ιδεολογικά απέναντι, μου έλεγαν “Πόσα λεφτά πήρες;”»

Ο Χρήστος Λούλης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Watch Next και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο υποδύθηκε στην ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικες στην Αίθουσα» του 2019. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών με τίτλο "Ανίκητοι ηττημένοι - Για μια ελληνική άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες".

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ένα απ' τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η δική του αντίθεση στο δημοψήφισμα του 2015, για το οποίο δήλωνε ότι ψήφισε «ναι», παρόλα αυτά αναγνώρισε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα, και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για έναν ηθοποιό.

Δείτε επίσης: Χρήστος Λούλης: «Έχουν ζήσει τη σκληρότητα του αποκλεισμού και του...» - Η τοποθέτησή του για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Η αναφορά του Χρήστου Λούλη στον Γιάνη Βαρουφάκη

«Βέβαια είχα δεχτεί κριτική όταν υποδύθηκα τον Βαρουφάκη. Δεν έκανα τίποτα! Η μεγαλύτερη κριτική που δέχθηκα προσωπικά είναι επειδή τον υποδύθηκα εγώ που ήμουν εναντίον του δημοψηφίσματος. Επειδή για εκείνη την περίοδο ήμουν ιδεολογικά απέναντι. Και είχα πάρει και θέση δημόσια και βγήκαν πολλοί και λέγανε “καλά ρε φίλε πόσα λεφτά πήρες να κάνεις αυτό ενώ είσαι αντίθετος;”. Είναι τρελό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Λούλης στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας πως: «Πρώτον, ένας ηθοποιός που παίζει έναν ρόλο, δεν σημαίνει ότι γίνεται και ο άνθρωπος που υποδύεται. Δεύτερον, με έναν τρόπο, με γαργαλούσε πάρα πολύ να μπω στη θέση του Βαρουφάκη που τον θαύμαζα και τον θαυμάζω. Είναι ένας μη τυχαίος άνθρωπος με πολλά προτερήματα και τα ελαττώματά του είναι έντονα. Είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Παρόλα αυτά πρέπει να πω ότι είναι από τους καλύτερους συζητητές που έχω γνωρίσει στη ζωή μου».