Survivor: Τραγικές στιγμές για τον πατέρα του Τζέιμς Καφετζή - Ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό

Όσο εκείνος μάχεται στον Άγιο Δομίνικο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Survivor: Τραγικές στιγμές για τον πατέρα του Τζέιμς Καφετζή - Ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό

Μια συγκλονιστική περιπέτεια έζησε αυτές τις ημέρες ο πατέρας του Τζέιμς Καφετζή, όσο εκείνος μάχεται για δεύτερη φορά στους στίβους μάχης του Survivor στον Άγιο Δομίνικο.

Μέσα από δηλώσεις, που παραχώρησε ο αδερφός του, Μάικ Καφετζής το Σάββατο 13/4 στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έγινε γνωστό, πως ο κύριος Λευτέρης Καφετζής που έχει μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα είχε ναυάγιο με το καράβι του στη μέση του Ειρηνικού.

Πιο αναλυτικά, ο πατέρας του Τζέιμς Καφετζή έχει όνειρο να κάνει τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό. Αυτή τη φορά ο άνδρας συνάντησε μια σειρά από ατυχίες στο ταξίδι του με αποτέλεσμα να ναυαγήσει να και να σωθεί την τελευταία στιγμή από ένα αλιευτικό της Κολομβίας.

Δείτε επίσης: Survivor αποκάλυψη: Η συμφωνία του Τζέιμς Καφετζή με τον Γιώργο Γκιουλέκα

Οι δηλώσεις του αδερφού του Τζέιμς Καφετζή για το ναυάγιο του πατέρα τους

«Αυτός είναι ο αληθινός Survivor, όχι ο αδερφός μου που πήγε δύο φορές αλλά ο πατέρας μου, που κατάφερε και επιβίωσε στη μέση του Ειρηνικού ενώ βούλιαζε το πλοίο του. Ξεκινήσαμε από τη Ρόδο, πήγαμε Ιταλία μετά Ισπανία μετά πέρασε το Γιβραλτάρ πέρασε το Κάβο Βέρδε, μετά το 2016 περάσαμε τον Ατλαντικό μαζί του, το οποίο μας πήρε 12 ημέρες. Εγώ ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Φτάσαμε απέναντι στο Μπαρμπάντος. Περάσαμε τρεις χειμώνες εκεί πέρα και μετά περάσαμε στην Κολομβία, πέρασε το κανάλι του Παναμά και έφτασε στον Παναμά.

Το βράδυ ενώ ταξίδευε έπιασε ένα δυνατό μπουρίνι, έσπασε το κατάρτι, έπεσε κάτω και δημιούργησε μια ρωγμή στο μπροστινό μέρος του πλοίου. Είχε μείνει από μηχανή, οπότε οι μπαταρίες του ξεφόρτιζαν. Του σπάει λοιπόν το κατάρτι, έμεινε ακυβέρνητος. Όλα τα πλοία έχουν αντλίες και μπορείς να βγάλεις το νερό.

Επειδή δεν είχε πολλή μπαταρία και έτυχε να έχει συννεφιά και τις δύο ημέρες, που είχε γίνει αυτό και ξεφόρτιζαν οι μπαταρίες. Κάποια στιγμή οι αντλίες σταμάτησαν να βγάζουν το νερό που μπαίνει μέσα στο πλοίο, οπότε σιγά σιγά βούλιαζε και δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Το καράβι κυριολεκτικά χτυπιόταν δεξιά και αριστερά. Ο πατέρας μου έπεσε, χτύπησε το ισχίο του και μετά για να μην χτυπήσει περισσότερο τις 24 ώρες που ήταν ακυβέρνητος στην ουσία ξάπλωσε στο πάτωμα του πλοίου ακίνητος απλά για να μην χτυπήσει περισσότερο. Οπότε 24 ώρες ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα.

Όταν τον έφτασαν τον είδαν να βουλιάζει, οπότε έφτασαν όταν έπρεπε. Αν έγινε σε μία ώρα θα ήταν με ένα φουσκωτό μέσα στον Ειρηνικό, που θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι μέσα στο αλιευτικό που τον έσωσε, που ψαρεύει τούνες στη μέση του Ειρηνικού. Σε δέκα ημέρες θα είναι πίσω στον Παναμά και μέχρι τότε θα μάθει να ψαρεύει τούνες. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει πιστεύω πως είναι να βρει καινούργιο καράβι για να συνεχίσει το ταξίδι του», είπε ο Μάικ Καφετζής.