Μπέττυ Μαγγίρα για Μαίρη Συνατσάκη: «Από πού να το πιάσουμε; Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα»

«Κι εσύ αν δεν θέλεις να το διαχωρίσεις και να μην του δώσεις αυτό του φύλου, ντύσε το με τουτού»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μπέττυ Μαγγίρα για Μαίρη Συνατσάκη: «Από πού να το πιάσουμε; Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα»

Η Μπέττυ Μαγγίρα στην εκπομπή I love Σουκου σήμερα Κυριακή 14/4, μαζί με τους συνεργάτες της σχολίασαν το βίντεο που δημοσίευσε η Μαίρη Συνατσάκη στο Youtube και μίλησε για τον διαχωρισμό που υπάρχει στα καταστήματα με βρεφικά ρουχαλάκια και τα κατηγοριοποιούν σε αγόρια και κορίτσια.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν περίπου 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και υπήρχε κατηγορία στα βρεφικά αγόρια και κορίτσια. Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες, όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου», ακούγεται να λέει σε ένα στιγμιότυπο του βίντεο - δείτε το βίντεο της εδώ.

Τα σχόλια που έκανε η Μπέττυ Μαγγίρα για το βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη

«Από πού να το πιάσουμε; Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα; Πού ψωνίζετε; Παντού υπάρχουν όλα τα χρώματα και στα αγορίστικα και στα κοριτσίστικα. Και κοριτσίστικο έχω δει με δεινοσαυράκι και ανανά. Εγώ αλλού μεγάλωσα τα παιδιά μου; Να το σταματήσουμε αυτό και να ντύνονται με φόρμες ολόσωμες; Nα φοράμε μία στολή;», ανέφερε αρχικά η Μπέττυ Μαγγίρα.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Δεν έχει αποδείξει η ιστορία ότι επώνυμοι άνθρωποι, που τα παιδιά τους ένιωθαν εγκλωβισμένα, τους άφησαν να ντύνονται όπως θέλουν; Κι εσύ αν δεν θέλεις να το διαχωρίσεις και να μην του δώσεις αυτό του φύλου, ντύσε το με τουτού. Δεν νομίζω ότι το ροζ ή η τουτού θα κάνει το παιδί μου να μην μπορεί να πει stop. Αυτό εξαρτάται από εμένα σαν γονιό. Κι αυτό που είπε ότι πλένει τα πιάτα, εννοείται ότι μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνει και εννοείται ότι θα βιδώσω και μία ντουλάπα. Τα θεωρώ δεδομένα!

Στη δική μας γενιά είναι δεδομένη. Η γυναίκα πια δεν μεγαλώνει με το μην μιλάς και κάτσε να φας ένα χαστούκι από τον άντρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπο της δική μου γενιάς, που λέει στο παιδί του μεγαλώνοντας να βρεις έναν άντρα να παντρευτείς. Έχω δει και μητέρα που άφηνε το αγοράκι της να παίζει με κούκλες. Δεν το καταπίεσε.

Άλλα παιδιά γιατί αλλάζουν τότε; Ενώ μπορεί να γεννήθηκε κορίτσι να το ντύνει η μαμά του κορίτσι και 8 χρονών να λέει εγώ θέλω να ντύνομαι σαν αγόρι; Πιστεύεις ότι το καθορίζω εγώ αν το ντύνω με ροζ και τουτού, αν θέλει να αλλάξει και να νιώθει μέσα αγόρι; Θα αλλάξει! Αλλιώς θα τα κάνουμε όλα ουδέτερα και τα ρούχα θα είναι ουδέτερα. Εγώ βλέπω, πια, ότι όλα τα παιδικά δωμάτια είναι ουδέτερα. Δεν έχουν γαλάζιο και ροζ».