Eurovision: Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ μετά το σάλο με την συμμετοχή της Κύπρου

Τι απάντησε σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για την βαθμολογία που θα βάλουν

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision: Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ μετά το σάλο με την συμμετοχή της Κύπρου

Σκάνδαλο επικράτησε με την ΕΡΤ όταν δημοσίευμα των Νέων αναφέρει ότι ο πρόεδρος του κρατικού σταθμού, Κωνσταντίνος Ζούλας είπε στον πρέσβη της Κύπρου πως θα "θάψουν" την συμμετοχή τους στην Eurovision. δίνοντας τους χαμηλό βαθμό στην ψηφοφορία (δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα).

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ λοιπόν, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του eurovisionfun.com, όπου απάντησε τόσο στο δημοσίευμα όσο και στα όσα έχουν ακουστεί και σχολιαστεί μέχρι στιγμής.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ για την Eurovision

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες. Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ.

Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα" αναφέρει στη δήλωσή του ο κύριος Ζούλας.

Η θέση που θα τραγουδήσει η Μαρίνα Σάττι - Πότε θα προβληθεί ο Β' ημιτελικός με την ελληνική συμμετοχή

Οι πρόβες και η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2024 έχουν πάρει ''φωτιά'' με τη Μαρίνα Σάττι και το Zari να κάνουν μεγάλη εντύπωση από την πρώτη κιόλας στιγμή, που κυκλοφόρησε το κομμάτι.

Η τραγουδίστρια με το ιδιαίτερο μουσικό στυλ και ύφος - παρά τα αμφιλεγόμενα σχόλια - εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στον στόχο της και φυσικά σε ετοιμασίες για την ημέρα του ημιτελικού.

Πιο αναλυτικά, ο ημιτελικός της φετινής Eurovision θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με την Ελλάδα να διεκδικεί το εισιτήριο του τελικού στον Β' ημιτελικό στις 9 Μαΐου. Η κατανομή των χωρών έγινε με κλήρωση, ωστόσο η τέταρτη θέση, στην οποία θα εμφανιστεί η Σάττι έχει επιλεχθεί με άλλα κριτήρια της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ: Το αστρονομικό ποσό που κόστισαν τα ρούχα που φόρεσε στο βίντεο κλιπ του "Ζάρι"