Μαρίνα Σάττι: Το πρώτο μήνυμα μετά την απώλεια του πατέρα της - Επέστρεψε στα καθήκοντά της για την Eurovision

Παίρνει δύναμη από εκείνον

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Μαρίνα Σάττι λίγο μετά την παρουσίαση του τραγουδιού με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision φέτος, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία θλιβερή απώλεια, εκείνη του πατέρα της, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά κατέληξε σε ηλικία 68 ετών.

Για τον λόγο αυτό πήρε μία απόσταση, ακυρώνοντας τις πρόβες και τις εμφανίσεις της για κάποιες μέρες, ώστε να μπορέσει να πενθήσει και να βρεθεί δίπλα στην οικογένειά της. Από σήμερα όμως, Δευτέρα 15 Απριλίου, η ίδια επιστρέφει στα καθήκοντά της και έτσι αποφάσισε να κάνει και την πρώτη της ανάρτηση.

Το πρώτο μήνυμα της Μαρίνας Σάττι μετά την απώλεια του πατέρα της

Δημοσίευσε, συγκεκριμένα, μερικές καινούριες και παλιές φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας στην λεζάντα ένα μήνυμα για το κοινό της που με τον τρόπο του της συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Η θέση που θα τραγουδήσει η Μαρίνα Σάττι - Πότε θα προβληθεί ο Β' ημιτελικός με την ελληνική συμμετοχή

«Ευγνώμων για την αγάπη σας και όλα τα όμορφα μηνύματα που δέχομαι από εσάς τελευταία. Δείτε φωτογραφίες από τα παλιά αλλά και καινούργιες!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το άγριο bullying για την καταγωγή της και η δύσκολη παιδική ηλικία

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Σε ένα σπίτι με διαφορετικές γλώσσες, συνταγές και μουσικές μεγάλωσε η Μαρίνα Σάττι. Η νεαρή και επιτυχημένη ερμηνεύτρια εδώ και λίγες ώρες βιώνει τα πιο έντονα και ανάμικτα συναισθήματα χαρμολύπης, καθώς μετά από την χαρά που πήρε για την συμμετοχή της στην Eurovision με το «Ζάρι», βρέθηκε ταυτόχρονα σε κατάσταση σοκ μετά την απώλεια του πατέρα της Αλί Οσμάν Σάττι που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 χρονών.

Η ζαριά της ζωής της νεαρής καλλιτέχνιδος λίγες ώρες πριν, έφερε ντόρτια, όταν της ανακοίνωσαν το πρωινό της Τρίτης 2/4 ότι πέθανε ο αγαπημένος της μπαμπάς. Περισσότερο στενοχωρήθηκε, αφού ενώ γνώριζε ότι εκείνος περνούσε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών της υποχρεώσεων, δεν είχε καταφέρει να τον δει από κοντά, αλλά μιλούσαν καθημερινά σχεδόν στο τηλέφωνο. Εκείνος είχε γεννηθεί την 1η Ιανουαρίου 1956 στο Σουδάν, ήταν αναισθησιολόγος και είχε σπουδάσει Ιατρική. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού και καθηγητής αναισθησιολογίας στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Μαρίνα Σάττι: Το άγριο bullying για την καταγωγή της και η δύσκολη παιδική ηλικία

Η ζωή και η παιδική ηλικία της Μαρίνας Σάττι δεν ήταν και τόσο εύκολη. Στο σχολείο βίωσε έντονο bullying για την καταγωγή της και για το ότι ο μπαμπάς της ήταν μαύρος. Μάλιστα καμιά φορά, όταν εκείνος πήγαινε να την πάρει από το σχολείο, εκείνη κρυβόταν για να μην την δουν μαζί του οι συμμαθητές της, όπως και στο μπαλέτο, όταν τα άλλα κορίτσια την φώναζαν «σοκολάτα», εκείνη έβαζε τα κλάματα, αλλά παρά όλα όσα τραβούσε, ποτέ δεν «καταδίκασε» και δεν κατέκρινε τον έρωτα των γονιών της, αντίθετα στενοχωρήθηκε πολύ όταν εκείνοι χώρισαν.

«Ο πατέρας μου είναι από το Σουδάν. Το Σάττι είναι το αληθινό μας επίθετο, δεν το έχω αλλάξει. Μου στέλνουν ότι υπάρχει μια φυλή στην Ινδία αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Έχω πάει αρκετές φορές στο Σουδάν και ήταν πολύ ωραία. Δύσκολα βέβαια τα πράγματα εκεί αυτή την περίοδο. Ο πατέρας μου από το Σουδάν ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει Ιατρική, όπου και γνώρισε την μητέρα μου η οποία ήρθε στην Αθήνα από την Κρήτη, επίσης να σπουδάσει χημικός μηχανικός», έχει πει η Μαρίνα Σάττι σε προηγούμενες συνεντεύξεις της μιλώντας για την γνωριμία και τον έρωτα των γονιών της.

Μαρίνα Σάττι: Το άγριο bullying για την καταγωγή της και η δύσκολη παιδική ηλικία

Κόντρα στην κουλτούρα και στην κλειστή κοινωνία της Κρήτης, πήγε η μαμά της Χαρούλα όταν ερωτεύτηκε τον Αλί Οσμάν, ακόμα και η γιαγιά της όταν είδε για πρώτη φορά τον μέλλοντα γαμπρό της, έμεινε με το στόμα ανοιχτό αλλά ούτε και εκείνη προσπάθησε να φρενάρει ποτέ τον έρωτά τους. «Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στην συνέχεια ήρθαμε και εμείς τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου για αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”», έχει πει εκείνη σε συνεντεύξεις της για την σχέση των γονιών της.

Η μουσικός έχει μιλήσει πολλές φορές για τα σχόλια που είχε να αντιμετωπίσει ο μπαμπάς της όταν περπατούσε στην Κρήτη και έλεγαν διάφορα για την καταγωγή του. «Περπατούσε ο πατέρας μου στον δρόμο και έβγαιναν κάποιοι στα μπαλκόνια και έλεγαν πράγματα. Απλώς επειδή ο μπαμπάς μου ήταν πολύ καλός γιατρός έκανε θεραπεία πόνου και βοηθούσε κόσμο από όλη την Κρήτη όχι απλά δεν ήταν περιθωριοποιημένος, αλλά θυμάμαι κόσμο να τον ευχαριστεί και να τον ευγνωμονεί. Θυμάμαι ότι δεν έπαιρνε και χρήματα σε κάποιες περιπτώσεις, οπότε μας καλούσαν συνέχεια σε διάφορα χωριά να μας κάνουν το τραπέζι», έχει πει η Μαρίνα Σάττι σε συνέντευξή της στο Bovary.gr.

Μαρίνα Σάττι: Το άγριο bullying για την καταγωγή της και η δύσκολη παιδική ηλικία

Η Μαρίνα Σάττι έχει ακόμα δυο αδέρφια, έναν αδερφό που ζει και εργάζεται σαν δικηγόρος στην Αγγλία και μια αδερφή από τον δεύτερο γάμο του μπαμπά της που ζει στο Σουδάν. Με τον αδερφό της που είναι μικρότερος σε ηλικία από εκείνη, έχει μια πιο δεμένη σχέση και μάλιστα έχει πει ότι είναι «ο πιο… σοφός” της σχέσης τους γιατί αν και νεαρότερος ανέκαθεν την πρόσεχε και την συμβούλευε.

«Ο μπαμπάς μου μένει και τώρα στο Σουδάν. Ο μπαμπάς μου, η νέα του γυναίκα και η αδερφούλα μου είναι εκεί. Με την αδερφή μου που είναι δεκαπέντε χρονών συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν ήταν 7, 8 χρονών. Είναι μικρούλα και δεν έχει άλλα αδέλφια από τους γονείς της. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη μαζί μου. Είναι πολύ έξυπνη και ταλαντούχα, χορεύει, τραγουδάει, μιλάει πολλές γλώσσες. Ήθελε πάρα πολύ να μας βλέπει, μας έπαιρνε τηλέφωνο η μαμά της και μας έλεγε ότι λέει συνέχεια στο σχολείο πως έχει δυο αδέλφια, έχει φωτογραφίες μας στο σπίτι και μας βλέπει».

Μαρίνα Σάττι: Το άγριο bullying για την καταγωγή της και η δύσκολη παιδική ηλικία

Η σχέση της Μαρίνας με τον μπαμπά της δεν ήταν τόσο κοντινή λόγω απόστασης, δεν έπαυε όμως να είναι αγαπησιάρικη κι εκείνη να είναι το πρώτο κοριτσάκι του, για το οποίο εκείνος καμάρωνε πάντα. Μετά από την είδηση της συμμετοχής της στην Eurovision, εκείνος καμάρωνε ακόμα περισσότερο και παρόλο που είχαν να ειδωθούν για 13 χρόνια περίπου λόγω υποχρεώσεων και δικών του και δικών της, πάντα όταν βρίσκονταν, έπεφταν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και έκλαιγαν από συγκίνηση. Εκείνος ήταν που της πήρε το πρώτο της τουμπερλέκι και την έκανε να αγαπήσει την μουσική από μικρή ηλικία. Η ευχή του τώρα από εκεί ψηλά θα την συνοδεύει συνέχεια στο ταξίδι της στην Σουηδία...

Η ταλαντούχα μουσικός κάθε φορά που ταξίδευε στο Σουδάν ένιωθε να επιστρέφει στις ρίζες της όταν περιβαλλόταν από αγάπη και αγκαλιές. «Μεγαλώνοντας και κοιτάζοντας πρόσφατα φωτογραφίες, είδα κάποιες εικόνες που δικαιολογούν πολλά πράγματα στη συνέχεια της ζωής μου. Όπως οι εικόνες από το Σουδάν, με την οικογένεια, με τις θείες, μια μίξη πολύ έντονη. Τα καλοκαίρια που πήγαινα στο Σουδάν η οικογένεια με δέχτηκε πιο θερμά από όσο δέχτηκαν εκείνον στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του Σουδάν ήταν η κανονικότητά μου», έχει πει η νεαρή ερμηνεύτρια συγκινημένη για τις στιγμές που ζούσε δίπλα στον μπαμπά της αλλά και στην οικογένειά του.