Νίκος Πορτοκάλογλου: «Για να πω την αλήθεια, αισθανόμουν από πέρσι ότι...» - Ο πραγματικός λόγος που έπεσε αυλαία στο Μουσικό Κουτί

Παίρνουν άλλοι τη σκυτάλη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Νίκος Πορτοκάλογλου: «Για να πω την αλήθεια, αισθανόμουν από πέρσι ότι...» - Ο πραγματικός λόγος που έπεσε αυλαία στο Μουσικό Κουτί

Το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου, έπεσε αυλαία στην εκπομπή της ΕΡΤ, Μουσικό Κουτί, με το Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη να αποχαιρετούν με δάκρυα το τηλεοπτικό τους κοινό (δείτε εδώ το βίντεο και τα συγκινητικά τους λόγια).

Ο πρώτος, λοιπόν, το απόγευμα της Δευτέρας 15/4, βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στο Στούντιο 4, ώστε να εξηγήσει τους λόγους που αποφάσισαν να σταματήσουν το project αυτό και τι θα συμβεί σχετικά με όσα ακούγονται για τους αντικαταστάτες τους.

Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Πορτοκάλογλου για την αυλαία του "Μουσικού Κουτιού"

«Είμαι γεμάτος, πολύ συγκινημένος γι' αυτό που καταφέραμε. γι' αυτή την ομάδα που έδωσε ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του, και εκείνους μπροστά από τις κάμερες, αλλά και όλους αυτούς που ήταν πίσω από αυτές. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, με αγάπη, μεράκι και σκληρή δουλειά.

Είναι θέμα timing. Αν κάτι τελειώσει πριν από την ώρα του σου μένει ένα παράπονο, ένα "γιατί". Εδώ αισθανόμουν, για να πω την αλήθεια, από πέρσι ότι για μένα αρχίζει και κλείνει ο κύκλος, για πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί αισθανόμουν την ανάγκη να γυρίσω στην κανονική μου δουλειά, αλλά και γιατί αντικειμενικά κάπου κλείνει ο κύκλος.

Δεν ήθελα να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια ρουτίνα, να χάσουμε τον ενθουσιασμό την όρεξη, την έκπληξη. Κάποιοι καλλιτέχνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους πέρασαν 2 και 3 φορές μέσα στα χρόνια αυτά. Σίγουρα θα προέκυπταν και νέες ιδέες, αλλά αισθανόμουν από φέτος κιόλας ότι εξαντλείται το υλικό, τουλάχιστον για μένα. Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά. Για μένα ήταν μια παρένθεση από την κυρίως δουλειά μου, που είναι να γράφω μουσική. Επί 4 χρόνια ασχολήθηκα κυρίως με τις μουσικές των άλλων», είπε αρχικά ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Στην τελευταία εκπομπή είχα την ιδέα να είμαστε εμείς καλεσμένοι και να έρθουν δύο άλλοι συνάδελφοι ως οικοδεσπότες, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Νατάσσα Μποφίλιου και ήταν καταπληκτικοί οικοδεσπότες» και τότε ρωτήθηκε αν με αυτό τον τρόπο έδωσε σκυτάλη της παρουσίασης στη Νατάσσα Μποφίλιου, όπως ακούγεται έντονα, κυρίως στα social media, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να λέει: «Ευχαρίστως, ναι βέβαια!».