Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο με άνδρες που θα τιμούν και θα αγαπούν τις γυναίκες»

«Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ένα απ' τα δύο ονόματα-έκπληξη στην σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές ήταν εκείνο της Ελεονώρας Μελέτη. Η παρουσιάστρια του MEGA Καλημέρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαγγελματικών της υποχρεώσεων με το κανάλι, θα ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία για να κερδίσει μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πριν από λίγη ώρα έκανε την πρώτη της ανάρτηση, στην οποία είχε την ευκαιρία να αναφερθεί πιο αναλυτικά στους λόγους που την οδήγησαν να αποδεχτεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δώσει αυτόν τον εκλογικό αγώνα.

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη – Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της με τη Νέα Δημοκρατία: «Το χρωστάω στην εξάχρονη κόρη μου»

Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς της

Μετά από πολλή σκέψη κ συζητήσεις με την οικογένεια μου κ σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου που εμπιστεύομαι, αποφάσισα να δεχτώ τη πρόταση που μου έκανε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είμαι υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όχι γιατί έχω όνειρο μια πολιτική καριέρα, αλλά γιατί έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, πιο ασφαλή, με ανθρώπους που δεν θα ξεχειλίζουν από θυμό αλλά από ενσυναίσθηση, με άνδρες που θα τιμούν κ θα αγαπούν τις γυναίκες και δεν θα τις κακοποιούν ή υποτιμούν.

Με γυναίκες που θα ανθίζουν κ θα τολμούν, δε θα φοβούνται ή θα ματώνουν. Με παιδιά που θα έχουν γνώση της μοναδικότητας τους, χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους στη δίνη μιας μαζικοποιημένης εποχής.

Έχω δεχτεί προτάσεις να κατέβω στη πολιτική αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ο,τι θέλει όταν μεγαλώσει. Της απάντησα ότι θα μπορεί. Και θα τη βοηθήσω να το καταφέρει.

Ωστόσο γύρω μου, υπάρχουν ακόμα τόσες και τόσες γυναίκες που δεν μπορούν. Δεν τους επιτρέπεται, δεν ξέρουν τον τρόπο, δεν έχουν τολμήσει, δεν έχουν ονειρευτεί ποτέ ότι μπορούν να Είναι όλα όσα θέλουν.

Οι γυναικοκτονίες, η ενδοοικογενειακή βία, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, το bullying, το δημογραφικό, ο ρατσισμός είναι θέματα που δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη.

Και στην Ευρώπη βρίσκεται το κέντρο λήψης αποφάσεων. Υπάρχουν ειδικές επιτροπές όπως η Femm για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Όπως η Droi για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η Empl για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις.

Σε αυτές τις επιτροπές θέλω να εργαστώ για να βοηθήσω και να ενισχύσω ένα σημαντικό έργο που ήδη γίνεται από την κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς. Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω το κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα.

Όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα.