Ελεονώρα Μελέτη - Όταν δήλωνε: «Δεν θα με δείτε σε Ευρωψηφοδέλτιο»

Στροφή 180 μοιρών μέσα σε δέκα μέρες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Έκανε την έκπληξη τελικά η Ελεονώρα Μελέτη και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα κοινά αμέσως μετά το τέλος του MEGA Καλημέρα. Η παρουσιάστρια ανακοινώθηκε χθες, στην παρουσίαση των ονομάτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Το όνομά της δεν ήταν έκπληξη μόνο επειδή δεν είχε ακουστεί μέχρι χθες, αλλά και επειδή είχε διαψεύσει ανοιχτά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά το γεγονός ότι ο Τάκης Χατζής την είχε ρωτήσει στην εκπομπή της. Η Ελεονώρα Μελέτη είχε ερωτηθεί και από δημοσιογράφους σχετικά, στις 5 Απριλίου, και είχε απαντήσει αρνητικά.

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο με άνδρες που θα τιμούν και θα αγαπούν τις γυναίκες»

«Στο παρελθόν όντως είχα πει ότι δέχτηκα μία προσέγγιση. Η προσέγγιση μέχρι να γίνει πρόταση έχει λίγο δρόμο και εξαρτάται από τη διάθεση που έχεις. Το ρεπορτάζ του κ. Χατζή για τις Ευρωεκλογές έχει βάση, αλλά δεν θα με δείτε σε κάποιο Ευρωψηφοδέλτιο, αν αυτό ρωτάτε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη

Δείτε το εν λόγω απόσπασμα από το 13:10 και μετά, όπως προβλήθηκε live από την εκπομπή «Πρωινό Σουσού»:

Τι δήλωσε η Ελεονώρα Μελέτη δέκα μέρες αργότερα

Τελικά μέχρι τις 15 Απριλίου άλλαξαν πολλά προφανώς, και μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελεονώρα Μελέτη θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Στη χθεσινή σύντομη ομιλία της σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Πριν από λίγες μέρες, σε μία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό μας, μου επικοινώνησε ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά του στοιχήματα, να δει τις γυναίκες σε ισότιμη και ασφαλή θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποίησή μου σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν σε γυναίκες με προσκάλεσε να κάνουμε παρέα αυτήν την προσπάθεια».

Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη κατέληγε την τοποθέτησή της με μία αναφορά στην κόρη της, Αλεξάνδρα: «Μετά από ώριμη σκέψη, έχοντας την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς μου και του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι όχι μόνο ανάγκη μου, αλλά και χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική. Το οφείλω στις γυναίκες που δεν έχουν βήμα, στον εαυτό μου που έχει μάθει να διεκδικεί, αλλά το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που θέλω να μάθει να μάχεται και να διεκδικεί όσα αξίζει».

Δείτε το βίντεο από το 52:10 και μετά: