Ηλίας Αλεξίου: «Δεν παντρεύτηκα την πιο όμορφη γυναίκα που πέρασε από τη ζωή μου» - Η καταγωγή και η σύζυγος του "Αδέκαστου Επιθεωρητή" από το The Chase

Όλα όσα δεν γνωρίζαμε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ηλίας Αλεξίου: «Δεν παντρεύτηκα την πιο όμορφη γυναίκα που πέρασε από τη ζωή μου» - Η καταγωγή και η σύζυγος του

Το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου στο πλατό του The 2night Show στο κανάλι του ΑΝΤ1 βρέθηκε ως καλεσμένος ο Ηλίας Αλεξίου, γνωστός και ως ο "Αδέκαστος Επιθεωρητής" από το τηλεπαιχνίδι του MEGA, The Chase. Ο ίδιος μίλησε για την συμμετοχή του στο show, αλλά και σε όσα έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα, ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις και για την προσωπική του ζωή.

Απάντησε, δηλαδή, για την καταγωγή του, τους γονείς του και τα αδέρφια του, ενώ αναφέρθηκε και στην σύζυγό του, την γνωριμία τους και την απόφασή του να μείνει μαζί της επειδή αισθανόταν πως τον καταλάβαινε καλύτερα από τον καθένα.

Οι δηλώσεις του Ηλία Αλεξίου, του "Αδέκαστου Επιθεωρητή" από το The Chase

«Καμία φορά το λέω για πλάκα. Είμαι κλασικός Έλλην μπάσταρδος. Η οικογένειά μου είναι από τη Μικρασία, έχουν έρθει από το Αϊβαλί, πέρασαν στη Μυτιλήνη, μετά ήρθαν στην Αθήνα. Ο πατέρας μου βρήκε τη μάνα μου που ήταν από την Αρκαδία και έφτιαξαν εμένα. Έχω άλλη μία αδερφή ομοθαλή, από τον ίδιο πατέρα και την ίδια μητέρα, και έχω άλλα δύο ετεροθαλή αδέρφια, γιατί ο πατέρας μου ξαναπαντρεύτηκε, ήταν τσαχπίνης», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα. Ξεκίνησα από τη Νέα Ιωνία, σε μία κλασική προσφυγική συνοικία, και μετά πηγαίνω σε εκείνο το χωνευτήρι που λέγεται Κυψέλη και εκεί περνάω καλά».

«Η μαμά μου, με την οποία έμενα για πολλά χρόνια, με συμβούλευε να σπουδάσω, αλλά δεν με πίεζε ποτέ να διαβάσω. Ήμουν πολύ καλός μαθητής, αλλά όχι άριστος, γιατί ήθελα να έχω και αυτό το "τσικ" του μαθητή που κάνει και καμιά αταξία», επισήμανε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής του Chase αποκαλύπτει: «Δεν ήταν επιλογή μου να χάσω κιλά, ήταν θέμα υγείας»

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, δήλωσε: «Έχω IQ 164 στην κλίμακα Κατέλ, δεν είναι όλες οι κλίμακες ίδιες. Έτυχε κάποια στιγμή – αν θες από ματαιοδοξία – και έκανα το τεστ. Δεν κουράζει, αλλά είναι λίγο μοναχικός ο δρόμος για τους πολύ ευφυείς ανθρώπους. Δεν παντρεύτηκα την πιο όμορφη γυναίκα που πέρασε από τη ζωή μου. Παντρεύτηκα τη γυναίκα που μπορούσε να με καταλάβει και να ταιριάξουμε περισσότερο. Και ξέρεις πως το κατάλαβα; Είχα μια συνήθεια να καταστρώνω πλάκες και ξεκίναγα και μου έλεγε "Αφού στο τέλος θα κάνεις αυτό κλπ κλπ" και είπα "Ρε συ αυτή καταλαβαίνει τι κάνω. Φέρ' τη εδώ γιατί πού θα την ξαναβρούμε;". Είμαστε μαζί 30 χρόνια παντρεμένοι και 32 μαζί. Την λένε Νώτα».

Σχετικά με τα τηλεπαιχνίδια, ανέφερε: «Το πρώτο τηλεπαιχνίδι που πήγα ήταν η Mega Banca και κέρδισα με την πρώτη ένα αυτοκίνητο. Ήμουν νιόπαντρος και το χάρισα στη γυναίκα μου. Η αδερφή μου είχε δηλώσει συμμετοχή. Δεν θυμάμαι σε πόσα έχω πάει. Στα τηλεπαιχνίδια που έπαιξα κέρδισα μεταξύ 70.000 και 100.000 ευρώ».

Για το The Chase, ειδικότερα, αποκάλυψε: «Χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνο από την παραγωγή, γιατί είχαν κρατήσει το βιογραφικό μου από προηγούμενα τηλεπαιχνίδια, και μου λένε "Ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο, θα θέλατε να έρθετε, αλλά όχι σαν παίκτης;". Εγώ εκείνη την περίοδο έβλεπα το αγγλικό Chase και τους απάντησα "Αν είναι για Chaser, έρχομαι".

Στο Chase μας άλλαξαν τα πετρέλαια με τα τεστ. Κάθε 15 μέρες ήμουν στα γραφεία της παραγωγής και απαντούσα σε τεστ γνώσεων, multiple choice, ελεύθερο κείμενο, πόσο γρήγορα, πόσες ερωτήσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Εγώ δεν διαβάζω ειδικά για το παιχνίδι. Ενημερώνομαι για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, της επιστήμης και για τα αθλητικά, στα οποία δεν είμαι καλός».