Αιμίλιος Χειλάκης: «Στα 42 έκανα απολογισμό στη ζωή μου, με την αρρώστια που πέρασα, και τελικά είπα...»

Ο ρόλος της Αθηνάς Μαξίμου και τα 5 χρόνια χωρίς τσιγάρο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αιμίλιος Χειλάκης: «Στα 42 έκανα απολογισμό στη ζωή μου, με την αρρώστια που πέρασα, και τελικά είπα...»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ήταν ο σημερινός καλεσμένος στην εκπομπή MEGA Καλημέρα, όπου μίλησε για τα επαγγελματικά του σχέδια, για τη σχέση του με την σύζυγό του, Αθηνά Μαξίμου, αλλά και για τη στιγμή που μετά από ένα πρόβλημα υγείας που έζησε, χρειάστηκε να κάνει τον προσωπικό του απολογισμό.

«Η Αθηνά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μόνο βοήθησε, και χωρίς να το έχει σκοπό. Ακούει. Είναι ένας άνθρωπος που έχω επιλέξει να είναι 20 χρόνια δίπλα μου και μακάρι να γίνουν 40 και 60, ακόμα και όταν θα σου σπάσει τα νεύρα, δεν το κάνει τιμωρητικά, αλλά συμβουλευτικά», δήλωσε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης

Και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκα ότι έχει μία αύρα. Μπορείς να πεις όλα τα κλισέ για την πρώτη σου συνάντηση με τον άνθρωπο της ζωής σου. Το ξέρεις αυτό το άτιμο, λες “Τώρα πώς το διαχειρίζομαι εγώ. Τι κάνω;”».

Δείτε επίσης: Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν υπήρξε ανταπόκριση όπως το περίμενα...» - Τι είπε για τον πατέρα του μία μέρα μετά την έκκληση για αίμα

Η στιγμή που ο Αιμίλιος Χειλάκης γνώρισε τη σύζυγό του

Όπως ανέφερε, η στιγμή που την γνώρισε ήταν και η πρώτη φορά που παραδόθηκε σε κάποιον. «Με τρόμαξε αυτό, ξέρεις τι ευθύνη έχει να παραδίνεσαι; Μου συνέβη στα 34 μου αυτό, παραήμουν ώριμος για όλο αυτό το σπουδαίο που μου συνέβη. Αρχίζω και καταλαβαίνω τι ήμουν από τις επιλογές μου. Είναι πράγματα που σου δείχνουν ότι αυτά που έκανες, ακόμα και τα λάθη, ήταν τολμήματα. Δεν έχεις παρά να είσαι περήφανος. Ένα από τα μεγάλα μου τολμήματα ήταν η συνύπαρξή μου με αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο που λέγεται Αθηνά Μαξίμου», δήλωσε με αγάπη ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Για να καταλήξει όσον αφορά αυτό το κεφάλαιο: «Είναι ένα νέο ον για εμένα η αντίληψή μου για την Αθηνά. Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια της. Λέμε πως είναι κακή λέξη ο ετεροκαθορισμός, αλλά αν ετεροκαθοριστείς από τους ανθρώπους που θαυμάζεις θα δεις κάτι στον εαυτό τους από το βλέμμα τους κι εκεί θα καταλάβεις κάτι για εσένα».

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο Αιμίλιος Χειλάκης: «Σήμερα κλείνω 5 χρόνια που έχω κόψει το κάπνισμα. Είμαι 20 κιλά παραπάνω και δεν με νοιάζει. Οι επιλογές που κάνεις σου αποδεικνύονται θετικά ή αρνητικά. Το θέμα είναι να το δεις».

Το πρόβλημα υγείας και ο απολογισμός

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης, ο Αιμίλιας Χειλάκης μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Η περιπέτεια της υγείας μου, συνέβη πριν από 12 χρόνια, σχεδόν πια δεν ανήκει στον Αιμίλιο όπως είναι τώρα. Είναι πολλά χρόνια πριν, αλλά μου έδειξε ότι μπορείς με έναν γιατρό που σε χειρουργεί να γίνεις φίλος, οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου πονάνε πάντα περισσότερο από εσένα, εγώ μπήκα με χαμόγελα στο χειρουργείο και οι άλλοι κλαίγανε».

«Είχα πει στο γιατρό μου, “Μην ανησυχείς, έχω ζήσει πολύ ωραία ζωή”, ενώ ήμουν γυμνός και με τους ορούς για την αναισθησία. Έκανα έναν απολογισμό ζωής στα 42 μου, εφόσον τότε μου ήρθε μία μεγάλη κρίση αρρώστιας, και τελικά έλεγα ότι ήμουν μια χαρά», ανέφερε κλείνοντας ο Αιμίλιος Χειλάκης.