Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση της πριγκίπισσας με καρκίνο

Κρίσιμες ώρες για την βασιλική οικογένεια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Λιγότερο από ένα μήνα, μετά την ημέρα που η Κέιτ Μίντλετον σόκαρε τον κόσμο ανακοινώνοντας τη διάγνωσή της με καρκίνο, το πριγκιπικό ζεύγος ετοιμάζεται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν λογικό να αναβάλει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του για να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, αλλά όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, πρόκειται να κάνει την πρώτη του έξοδο, από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα μαντάτα.

Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκάλυψε ότι θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον, στις 18 Απριλίου, μία μέρα αφότου τα παιδιά τους θα έχουν επιστρέψει στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη ανάρτηση μετά την εξομολόγησή της για τη μάχη με τον καρκίνο

Ο σκοπός της εμφάνισης του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον

Βαθιά φιλανθρωπικό στόχο θα έχει η πρώτη εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς σκοπεύει να ρίξει φως σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς και έργα της κοινότητας στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Ο πρώτος σταθμός επίσκεψής του, σύμφωνα με τον Independent, θα είναι το «Surplus to Supper», μια φιλανθρωπική οργάνωση, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της σπατάλης τροφίμων και της φτώχειας.

Εκεί, θα δει πώς επεξεργάζονται τα υπολείμματα τροφίμων και πώς τα επαναδιανέμουν σε οργανισμούς που τα χρειάζονται στην κοινότητα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε έναν από τους ωφελούμενους οργανισμούς, ένα κοινοτικό κέντρο νεολαίας στο Δυτικό Λονδίνο.

Η απόφασή του να επισκεφθεί αυτούς τους οργανισμούς έρχεται στο πλαίσιο της δέσμευσής του να βοηθήσει το περιβάλλον και να χτίσει έναν κόσμο χωρίς σπατάλη πόρων, καθώς πέρα από την προσωπική του προσφορά, προβάλλει καινοτόμους στον συγκεκριμένο τομέα.

Η επιστροφή του στη δημόσια ζωή έρχεται εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τη βασιλική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του, ο βασιλιάς Κάρολος, και η σύζυγός του, η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, δίνουν αμφότεροι μάχη με τον καρκίνο.