Στο σφυρί η «Κόμισσα της Κέρκυρας» - Η θρυλική έπαυλη όπου γυρίστηκε η σειρά «The Durrells» με τον Αλέξη Γεωργούλη

Μια διώροφη βίλα, σε επιφανές σημείο του νησιού

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Στο σφυρί η «Κόμισσα της Κέρκυρας» - Η θρυλική έπαυλη όπου γυρίστηκε η σειρά «The Durrells» με τον Αλέξη Γεωργούλη

Αλλάζει εποχή η θρυλική έπαυλη με την επωνυμία «Κόμισσα της Κέρκυρας», καθώς αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ειδοποίηση για διενέργεια πλειστηριασμού, για τις 24 Απριλίου. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Λιναμνιά του νησιού των Φαιάκων και συνδέθηκε με το δημοφιλές σίριαλ «The Durrells», στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, ο πλειστηριασμός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τελικά ανεστάλη. Τότε στράφηκε σε βάρος των δύο οφειλετών και συνιδιοκτητών του ακινήτου, την «Κόμισσα του Νόρμαντον» Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ, που κατέχει το 75%, και τον δεύτερο σύζυγό της, Τσάντγουικ Τίμοθι, στον οποίο ανήκει το υπόλοιπο μερίδιο. Η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στις 223.503 ευρώ.

Δείτε επίσης: Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν θέλω να μιλήσουμε γι' αυτή την κυρία» - Η έντονη αντίδραση σε ερώτηση για την καταγγελία εις βάρος του

Βίλα The Durrells

Η σειρά που έκανε διάσημη την «Κόμισσα της Κέρκυρας»

Το εν λόγω ακίνητο είχε γίνει γνωστό διεθνώς, όταν πραγματοποιήθηκαν εκεί τα γυρίσματα της σειράς «The Durrells», που πραγματευόταν τις περιπέτειες μίας όχι και τόσο συνηθισμένης βρετανικής οικογένειας στην Κέρκυρα. Η παραγωγή χρησιμοποίησε το νησί των Φαιάκων ως φυσικό σκηνικό, ώστε να αποδοθεί ρεαλιστικά το ιδιαίτερο χρώμα του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκαν στο καστ αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσά τους ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Γιώργος Καραμίχος και η Ελλη Τρίγγου.

H βρετανική σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία, αναδεικνύοντας παράλληλα την Κέρκυρα στο απόλυτο must του καλοκαιριού. Το ακίνητο που ανακίνησε την ιστορία των Ντάρελ στην Κέρκυρα και εκπλειστηριάζεται στις 24 Απριλίου περιβάλλεται από ένα οικόπεδο 4.152,14 τ.μ., ως τμήμα όμως μιας πολύ μεγαλύτερης έκτασης σε υπερυψωμένη θέση, σε πλαγιά με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο, στην περιοχή Λιναμνιά της βόρειας Κέρκυρας.

Αλέξης Γεωργούλης The Durrells

Σε ό,τι αφορά το οίκημα, πρόκειται για μια κατασκευή του 2004 αλλά σε παραδοσιακό στιλ, με πέτρινη τοιχοποιία και κερασμοσκεπή, ενσωματωμένη αρμονικά στο περιβάλλον. Είναι μια βίλα διώροφη, με ισόγειο και υπόγειο, επιφάνειας 86 τ.μ. έκαστο, με πισίνα, βοηθητικούς χώρους και βεβαίως βεράντες στην πρώτη σειρά από τη θάλασσα – αν και εξαιτίας του ανάγλυφου στην περιοχή οι ένοικοι της βίλας δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην κοντινή παραλία, καθώς το οικόπεδο καταλήγει σε απόκρημνα βράχια.