Χάρης Βαρθακούρης: «Για το “Έρωτας είναι θαρρώ” απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου! Ντροπή που το έλεγα στον Πάριο...»

«Έλεγα ότι δεν είναι αντάξιοι της μουσικής μου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Ο Χάρης Βαρθακούρης μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για άγνωστες ιστορίες από την καριέρα του και το ξεκίνημα με... ομηρικούς καβγάδες με τον πατέρα του, Γιάννη Πάριο. Όπως αποκάλυψε μεταξύ άλλων, το τραγούδι που έγινε γνωστό σε όλους ως «Έρωτας είναι, θαρρώ», καθυστέρησε καθώς δεν του άρεσε κανένας στίχος για τη μουσική του.

«Έναν χρόνο πριν ηχογραφήσω τον πρώτο μου δίσκο με τον πατέρα μου, ο παραγωγός του με έβαλε να γράψω δύο τραγούδια και τα βρήκε φανταστικά. Μου είπε να κάνουμε έναν δίσκο μαζί, καμία αντίρρηση δεν είχα, σαφώς. Ποιος θα έλεγε “όχι”, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά να είναι με τον Γιάννη Πάριο; Στα είκοσι μου χρόνια απέρριπτα στίχους άλλων στιχουργών, δεν μου άρεσαν πολλές φορές», είπε αρχικά ο Χάρης Βαρθακούρης.

Για να συμπληρώσει: «Το “Έρωτας είναι θαρρώ” το είπαμε το “τραγούδι του Χάρη” γιατί καθυστερούσαμε να βρούμε στίχο, απέρριπτα όλους τους στίχους που μου έφερνε ο πατέρας μου. Μάλιστα, του έλεγα τότε -ντροπή για έναν πιτσιρικά να το λέει αυτό στον Πάριο- ότι δεν είναι αντάξιοι της μουσικής μου. Στον έβδομο στίχο που μου έφερε ο Πάριος, του είπα “μην γράψεις άλλο, ήρθε ο γαμπρός για τη νύφη”. Το βγάλαμε “Το τραγούδι του Χάρη νούμερο 2” και όχι “Έρωτας είναι θαρρώ” γιατί πριν λίγους μήνες είχε βγάλει η Βικτώρια Χαλκίτη ένα δικό της τραγούδι που το έλεγε “Έρωτας είναι”».

Δείτε επίσης: Χάρης Βαρθακούρης: «Τηλεόραση έκανα από ανάγκη, ήταν λάθος κίνηση να παρουσιάσω το Big Brother»

Η αποκάλυψη του Χάρη Βαρθακούρη για τον δίσκο με τον πατέρα του

Ο Χάρης Βαρθακούρης αποκάλυψε επίσης ότι: «Τον δίσκο θέλαμε να τον βγάλουμε “Οικογενειακή υπόθεση” αλλά μας πήρε τον τίτλο ο Αντώνης Βαρδής που ηχογραφούσε στο διπλανό στούντιο. Αυτός ο δίσκος κινδύνεψε πάρα πολλές φορές να μην βγει, υπήρχαν επικοί και ομηρικοί καυγάδες πατέρα και υιού, κυρίως για τον τρόπο που ερμήνευε ο πατέρας μου και ήθελα να ειπωθούν με συγκεκριμένο τρόπο κάποιες φράσεις. Το “Χωρίς εσένα δεν υπάρχω” ήθελα να το δώσω στην Άννα Βίσση, που μόλις είχε σταματήσει να συνεργάζεται με τον Νίκο Καρβέλα. Το έστειλα στον πατέρα μου για να βάλει στίχο και μου λέει “Μου αρέσει πάρα πολύ, θέλω να το κρατήσω”».