Ανέστης Βλάχος: Χειροτονείται ιερέας ο εγγονός του αείμνηστου ηθοποιού - Η ανακοίνωση

Που και πότε θα γίνει η τελετή

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP - π. Αυγουστίνος Βλάχος/ Facebook
NDP - π. Αυγουστίνος Βλάχος/ Facebook

Ο εγγονός του αείμνηστου Ανέστη Βλάχου έχει στραφεί στην εκκλησία ακολουθώντας μετά τον θάνατο του παππού του τον δρόμο του Θεού. Σύντομα μάλιστα αναμένεται να γίνει η χειροτονία του Ιερομόναχου Αυγουστίνου.

Πιο αναλυτικά, έχει διαρρεύσει η πρόσκληση για την χειροτονία για ιερέας του εγγονού του Ανέστη Βλάχου, η οποία πρόκειται να γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Απριλίου του 2024 (δείτε εδώ φωτογραφίες από τη νέα του ζωή).

Η ανακοίνωση για τη χειροτονία του εγγονού του Ανέστη Βλάχου

Ανέστης Βλάχος - Χειροτονία

Οι δηλώσεις του Ηρακλή Βλάχου για την απόφαση του γιου του

«Ο γιος μου θα χειροτονηθεί σε ένα μήνα, θα πάρει τον δεύτερο βαθμό ιεροσύνης, ως πρεσβύτερος. Σήμερα είναι ιεροδιάκονος. Είναι ένα παιδί που είναι αφοσιωμένο με αγάπη σε αυτό που κάνει και κάποια ημέρα ίσως ηγηθεί της εκκλησίας. Του το εύχομαι ολόψυχα και ως πατέρας, αλλά και ως τρίτος που θα τον παρακολουθούσα ως ακροατής και αναγνώστης. Να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είχε δείξει από μικρή ηλικία την αγάπη του για την εκκλησία, πήγαινε στο κατηχητικό, οπότε το θεωρούσα δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα γινότανε. Του αξίζει να φτάσει ψηλά», είπε αρχικά ο Ηρακλής Βλάχος.

Όσον αφορά στη διαμάχη για τη διαθήκη του πατέρα του, αποκάλυψε: «Αυτή η κατάσταση με έχει αρρωστήσει και το εννοώ, δεν είναι σχήμα λόγου. Από την αρχή εγώ βγήκα και είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Μακάρι αυτή η ιστορία να τελειώσει, εμένα δεν με ενδιαφέρει, δεν θέλω τίποτα. Έχω παραιτηθεί, τουλάχιστον από το μυαλό μου έχω βγάλει κάθε ιδέα για διεκδίκηση. Είναι μια θλιβερή ιστορία, γιατί όταν δύο αδέλφια φτάνουν στο σημείο να έχουν διαμάχες, είναι θλιβερό. Πριν από αυτό ήμασταν μια όμορφη, ενωμένη οικογένεια», είχε πει ο Ηρακλής Βλάχος στις 27/3/24 στο Super Κατερίνα.