Μάνος Ιωάννου: «Σταυρώσαμε τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη, και καθάρισε το θέατρο; Πού είναι το metoo;»

«Το παρατράβηξαν με πολύ λάθος ανθρώπους»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην ερχόμενη σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου με τίτλο «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, ο Μάνος Ιωάννου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και τον Αλέξη Μπαρτσώκα. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του και την φιλία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Εννοείται πως έχω ζητήσει δουλειά. Πριν από κάποια χρόνια ρώτησα την Ελπίδα Νίνου πότε θα συνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη και εκείνη μου απάντησε πως δεν πρόκειται να δουλέψω ποτέ μαζί του. Το επόμενο καλοκαίρι τον πήρα τηλέφωνο και του ζήτησα να είμαι στην παράσταση Ηλέκτρα. Έτσι συνεργαστήκαμε. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη περάσαμε ένα καλοκαίρι μαζί στο αυτοκίνητο, ενώ όλοι νόμιζαν ότι θα πλακωθούμε», είπε αρχικά ο Μάνος Ιωάννου.

Δείτε επίσης: Πέτρος Φιλιππίδης: Στη Γλυφάδα με φιλικό πρόσωπο στην πρώτη βόλτα μετά την καταδίκη του - «Άνθρωπος είναι, δε μπορεί να βγει κι αυτός λίγο;»

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Τον Πέτρο Φιλιππίδη τον αγαπώ πάρα πολύ και είμαστε χρόνια φίλοι. Δεν μπορώ να πιστέψω τέτοια πράγματα για τον άνθρωπο που ξέρω και αγαπώ, θα δούμε τι θα γίνει στο Εφετείο. Ξαφνικά έπρεπε να τον σταυρώσουμε. Ξαφνικά δεν μπορούμε να πούμε την άποψή μας, έχω χάσει δουλειές επειδή είπα πως είναι φίλος μου ο Πέτρος Φιλιππίδης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάνος Ιωάννου.

Κόλαφος ο Μάνος Ιωάννου για το metoo

Όσον αφορά το κίνημα metoo, ο Μάνος Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πού είναι το metoo αυτήν την στιγμή; Δεν ακούγεται... Ήταν μοδάτο τότε πολύ. Κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν, αλλά το παρατράβηξαν με πολύ λάθος ανθρώπους. Ας θυμηθούμε τι κάναμε στα 20 και στα 30 μας και μην βγαίνουμε στα 50 να κατηγορήσουμε άλλους. Σταυρώσαμε τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη και καθάρισε το θέατρο; Δεν έχω καταλάβει τελικά τι ήθελαν να κάνουν. Αν το έχει κάνει ο οποιοσδήποτε, να μπει φυλακή και ισόβια. Είμαι υπέρ στο να γίνονται οι καταγγελίες αλλά με τον σωστό τρόπο».