Ματίνα Παγώνη: «Ανεξαρτήτως της συγγένειας και του τίτλου του...» - Η απάντησή της στην καταγγελία του Καλλιάνου για τη νοσηλεία του πατέρα του

«Όλοι οι ασθενείς είναι ίδιοι»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ματίνα Παγώνη: «Ανεξαρτήτως της συγγένειας και του τίτλου του...» - Η απάντησή της στην καταγγελία του Καλλιάνου για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την Τετάρτη 24/4 η Ματίνα Παγώνη παραχώρησε δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του Alpha με την Πρόεδρο νοσοκομειακών γιατρών Αττικής να παίρνει θέση σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία του Γιάννη Καλλιάνου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 23/4 ο γνωστός μετεωρολόγος αποκάλυψε μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook, πως ο πατέρας του νοσηλεύτηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής, δεν είχε ωστόσο την κατάλληλη φροντίδα (δείτε εδώ περισσότερα).

Η Ματίνα Παγώνη απάντησε στον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως καθυστέρησε πολύ η διασωλήνωση του πατέρα του - με την πρόεδρο νοσοκομειακών γιατρών να εξηγεί την απαιτούμενη διαδικασία για να διασωληνωθεί ένας ασθενής.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για την καταγγελία του Γιάννη Καλλιάνου

«Εγώ αυτό που μπορώ να πω επειδή δεν γνωρίζω τον ασθενή και ο κάθε γιατρός για να μιλήσει για ένα περιστατικό θα πρέπει να γνωρίζει το περιστατικό και τον φάκελο του ασθενή για να μπορεί να πει την άποψή του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι συνάδελφοι μου πάντα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για κάθε ασθενή, ανεξαρτήτως της συγγένειας του και του τίτλου του.

Όλοι οι ασθενείς είναι ίδιοι για τους γιατρούς. Και πάνω από όλα θα τονίσω το εξής, ένας ασθενής για να μπει σε ΜΕΘ, για να διασωληνωθεί υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης, κριτήρια για τη ΜΕΘ. Αυτό το αποφασίζει η ομάδα γιατρών, οι οποίοι παρακολουθούν τον ασθενή. Δεν έχω κάτι παραπάνω παραπάνω να πω, γιατί το περιστατικό δεν το γνωρίζω, άρα ιατρικά δεν μπορώ να πω», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και
@kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του.
Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο.

Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.
Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου.

Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως.

Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.