Δημήτρης Κόκοτας: «Υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις» - Οι πρώτες του αντιδράσεις μετά από ένα μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ

Οι γιατροί του ζήτησαν να ανοίξει τα μάτια του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει πολύ ευχάριστα νέα σχετικά με την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται σχεδόν εδώ και ένα μήνα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Μέσα από το Super Κατερίνα την Πέμπτη 25/4 και τις δηλώσεις της δημοσιογράφου, Γιάννας Σουλάκη μεταφέρθηκαν τα νεότερα για την πορεία της υγείας του τραγουδιστή, καθώς υπάρχουν θετικά σημάδια στις προσπάθειες των γιατρών να τον αφυπνίσουν.

Οι δηλώσεις της Γιάννας Σουλάκη για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα

«Μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταφέρουμε τα πρώτα ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα. Επιφυλακτικοί εξακολουθούν να παραμένουν οι γιατροί γιατί ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και αυτό έχει την κρισιμότητά του.

Υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις, τις οποίες μπορούμε να μεταφέρουμε. Η πρώτη αφορά στο νευρολογικό σύστημα του ασθενή, καθώς για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα των γιατρών και αυτό δείχνει ότι σιγά σιγά αποκτά συνείδηση και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Το δεύτερο είναι ότι σιγά σιγά αποκτά αυτονομία στις αναπνοές του. Δηλαδή περισσότερο αναπνέει από μόνος του και λιγότερο με τη βοήθεια του μηχανήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι γιατροί θα μπορέσουν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη και τον αναπνευστήρα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια στασιμότητα. Αυτή τη φορά οι γιατροί βλέπουν ένα φως αισιοδοξίας και ελπίδας για τον ασθενή. Είναι ακόμη πολύ μακρύς ο δρόμος. Δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει όλα, έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Περιμένουν να πέσουν και άλλο τα επίπεδα των κατασταλτικών φαρμάκων ώστε να συνεχίσουν τα εγκεφαλικά τεστ.

Η επικινδυνότητα είναι πως ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. Αν καταφέρουν οι γιατροί να τον αποσυνδέσουν ένας σημαντικός κίνδυνος απομακρύνεται σίγουρα και αυτό ελπίζουν όλοι να γίνει τις επόμενες ημέρες. Θα χρειαστεί χρόνος», είπε η Γιάννα Σουλάκη.