"Τσακίζει κόκαλα" ο Γιώργος Λιάγκας για τον πατέρα του: «Θα πω κάτι για πρώτη φορά! Πέθανε κι εγώ...»

«Μία Κυριακή απόγευμα – δεν είχα χωρίσει ακόμα – ήρθε στο σπίτι...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor

Ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου, με αφορμή το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου για τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα λεπτά (δείτε εδώ), προχώρησε σε μία σπάνια προσωπική εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα του μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Πρωινό, με τα λόγια του να ανατριχιάζουν.

Συγκίνησε ο Γιώργος Λιάγκας με την εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα του

«Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Με προκαλείς! Ο πατέρας μου ήταν αιμοκαθαιρόμενος, όπως και ο πατέρας του κύριου Καλλιάνου. Έκανε δύο χρόνια αιμοκάθαρση. Μία Κυριακή απόγευμα – δεν είχα χωρίσει ακόμα – ήρθε στο σπίτι με τα παιδιά και παίζαμε και ήταν μία χαρά. Την ώρα που έφυγε από το σπίτι, μου είπε ότι ζαλιζόταν και μου ζήτησε να τον κρατήσω. Πήγε στο σπίτι του στον Κολωνό και με παίρνει ο αδελφός του λέγοντάς μου "ο μπαμπάς δεν είναι καλά". Κάλεσα ασθενοφόρο και έτρεξα για το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου συναντηθήκανε.

Τον είχαν σε ένα δωμάτιο, του έπιασα το χέρι και μου είπε ότι πονούσε πολύ εδώ (στο μέρος της καρδιάς). Κατάλαβα ότι έχει πάθει έμφραγμα, γιατί λόγω της αιμοκάθαρσης - είχαν περάσει δύο ημέρες και είχε φάει και είχε πιει λίγο παραπάνω - και είχε κάνει υπερκαλιαιμία. Όταν αυξάνεται το κάλιο, ο άνθρωπος υπάρχει πιθανότητα να πάθει έμφραγμα.

Φώναζα επί 2 ώρες στους γιατρούς "παιδιά έχει πάθει έμφραγμα, πρέπει να τον βάλουμε σε καρδιολογική μονάδα". Μην πω τι γινόταν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο. Πέρναγαν άνθρωποι με αίματα, γινόταν ο κακός χαμός, ήταν σε εφημερία. Εγώ δεν είπα ότι "είμαι ο Λιάγκας και θα σας απαυτώσω αν δεν τον πάτε στην καρδιολογική κλινική".

Μετά από δύο ώρες, όταν παίρνουν τον πατέρα μου με το φορείο και εγώ του κράταγα το χέρι, παθαίνει την ανακοπή. Πέθανε, κυριολεκτικά, ο πατέρας μου την πρώτη φορά κι εγώ του κρατούσα το χέρι. Είναι μία εικόνα που δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Από εκείνη την ώρα και για 3-4 ώρες, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν πάνω από τον πατέρα μου. Εκείνη τη μέρα ο πατέρας μου πέθανε 3-4 φορές κι επανερχόταν. Την τρίτη ή τέταρτη φορά, επειδή δεν ήξερα τι πρόβλημα θα του είχε δημιουργήσει στον εγκέφαλο όλο αυτό, μπήκα μέσα στον θάλαμο της εντατικής ενώ μου απαγόρευαν και του ψιθύρισα κάποια πράγματα στο αυτί.

Από τότε δεν επανήλθε ποτέ. Έκαναν προσπάθειες οι γιατροί πολύ ώρα μετά, τους έλεγα εγώ "αφήστε τον να φύγει". Και έφυγε. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να βγω και να πω ότι είμαι ο Λιάγκας, ότι έχω δύναμη και άργησαν. Ότι αν τον είχαν πάει ένα τέταρτο νωρίτερα στη μονάδα της καρδιολογικής κλινικής ή στην εντατική, μπορεί να είχε σωθεί. Το λέω τώρα και ανατριχιάζω. Θα μπορούσα να κατηγορήσω τους γιατρούς. Όμως είναι οι άνθρωποι που ενώ είχε τελειώσει η υπηρεσία τους καθόντουσαν δίπλα από έναν άνθρωπο που ζούσε και πέθαινε και προσπαθούσαν να τον φέρουν στη ζωή και πάλι.

Και τις ώρες που άργησαν, μπορεί να έσωσαν 3-4 ανθρώπινες άλλες ζωές. Το εύκολο, να κατηγορήσω τους γιατρούς, δεν το έκανα τότε. Είναι η πρώτη φορά που το λέω, είναι προσωπικό. Δεν τον κατηγορώ τον άνθρωπο που το κάνει και προφανώς έχουν γίνει ιατρικά λάθη. Δεν είναι Θεοί οι γιατροί, όμως σώζουν ζωές και κάνουν θαύματα. Συγγνώμη που σας είπα κάτι προσωπικό, δεν θα το έλεγα, αλλά όλη αυτή η ιστορία μου θύμισε τον πατέρα μου», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Δείτε επίσης: Σπάνιες φωτογραφίες με τον πατέρα του, Γιάννη Λιάγκα - Ήταν η μεγάλη αδυναμία του παρουσιαστή και το στήριγμά του