Ελπίδα: «Ο “Σωκράτης” ήταν φαβορί, η ΕΡΤ δεν βοήθησε στη Eurovision, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο»

Η μεγάλη τραγουδίστρια θυμάται τις δύο συμμετοχές της στον διαγωνισμό

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Συνέντευξη για την στήλη «Secret Stories» της εκπομπής Πάμε Δανάη παραχώρησε η Ελπίδα. Η μεγάλη τραγουδίστρια μίλησε στον Αλέξη Μίχα για άγνωστες ιστορίες από την συμμετοχή της στη Eurovision με τον «Σωκράτη», αλλά και για την εποχή που εκπροσώπησε την Κύπρο, απ' όπου δεν κρατάει τις καλύτερες αναμνήσεις.

«Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Κάποια στιγμή έγινε εθνικός διαγωνισμός με έξι τραγούδια και ο “Σωκράτης” έφτασε στον τελικό, τον ψήφισε ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα σπουδαία τραγούδια και δεν περνούσαν ποτέ», είπε αρχικά η Ελπίδα.

Δείτε επίσης: Η Ελπίδα για την αποστολή της Eurovision: «Τα πλήρωνα όλα εγώ, η ΕΡΤ τίποτα!»

Η Ελπίδα για τις δύο συμμετοχές της στη Eurovision

Αμέσως μετά η Ελπίδα έδωσε λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το 1979: «Είχε έρθει μαζί μου η Πωλίνα, η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Στέλιος Γουλιέλμος, νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά. Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες κι όπου υπάρχουν Έλληνες το τραγουδάνε ακόμη, το ξέρουν, χαίρομαι πολύ γι' αυτό και το καμαρώνω, δεν το κρύβω. Στο Ισραήλ (σ.σ. όπου έγινε εκείνη τη χρονιά ο διαγωνισμός), μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια».

Κλείνοντας, η Ελπίδα δήλωσε: «Μόνο η εταιρία μάς βοήθησε, η ΕΡΤ δεν βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο. Δεύτερη φορά που πήγα στη Eurovision εκπροσώπησα την Κύπρο. Το ΡΙΚ με παρακάλεσε να πω το τραγούδι “Τώρα ζω”, δεν είχα προγραμματίσει να πάω ξανά στην Eurovision. Κάναμε ένα τραγούδι που δεν ήθελα ποτέ να πω, αλλά με το ΡΙΚ είχαμε άψογη σχέση και γι’ αυτό δέχτηκα να πάω. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, σε κάποιους αρέσει το τραγούδι, σε εμένα καθόλου».