Ράνια Θρασκιά: «Στο διαζύγιο είχα να διαχειριστώ ένα βουνό συναισθημάτων, δικών μου, των παιδιών, και του άλλου ανθρώπου»

«Για χρόνια αισθανόμουν εκτεθειμένη»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ράνια Θρασκιά: «Στο διαζύγιο είχα να διαχειριστώ ένα βουνό συναισθημάτων, δικών μου, των παιδιών, και του άλλου ανθρώπου»

Συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινό Σουσού και την Ελένη Τσολάκη, παραχώρησε η Ράνια Θρασκιά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την μετάβαση από την τηλεόραση στην πολιτική, την ενασχόλησή της με τα κοινά, και την προσωπική της ζωή.

«Τη στιγμή που ανέπνευσα και ένιωσα ωραία στον νέο μου χώρο, άνοιξα την πόρτα της ζωής μου στην πολιτική. Το πρώτο διάστημα στη Βουλή είχα το καρδιοχτύπι της πρώτης φοράς, να είμαι επαρκής, να μπορώ να ανταποκριθώ. Σκέφτηκα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική, γιατί η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με βρήκε σε μία στιγμή που ένιωθα πολύ καλά και ξαφνικά έπρεπε να μπω πάλι στην αγωνία του καινούριου», δήλωσε αρχικά η Ράνια Θρασκιά.

Και συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Έχει πολλά κοινά η πολιτική με την τηλεόραση. Συνεχίζω να πηγαίνω στην τηλεόραση, ως καλεσμένη πολιτικός πια, έχει αλλάξει ο ρόλος μου και είναι ωραίο που το βλέπω πλέον από την άλλη πλευρά. Καμιά φορά ψάχνω το ακουστικό μου, ενώ δεν φοράω πια. Πλέον είμαστε σε μια εποχή που έχουν συγχωνευθεί τα όρια μεταξύ ψυχαγωγικών και ενημερωτικών εκπομπών. Από τη μία είναι καλό γιατί δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες».

Δείτε επίσης: «Είμαστε κόμμα, δεν είμαστε ψυχοθεραπευτική ομάδα» - Το αιχμηρό σχόλιο της Ράνιας Θρασκιά για το ΣΥΡΙΖΑ

Η Ράνια Θρασκιά για την τηλεόραση και την προσωπική της ζωή

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης, η Ράνια Θρασκιά δήλωσε πως: «Μου λείπει η τηλεόραση, μέσα από αυτή τη δουλειά απέκτησα την ταυτότητά μου, γιατί ήμουν 19 χρονών όταν ξεκίνησα. Την υπηρέτησα απ' όλες τις πτυχές της, τότε ήταν αυστηρά ενημέρωση με ατελείωτες ώρες δουλειάς, σκληρά χρόνια. Μετά πήγα στις κοινωνικές εκπομπές, όπου βρήκα την “ψυχή” μου. Είναι κάτι που αγαπώ. Τώρα το μόνο που θα έκανα στην τηλεόραση είναι αυτές οι κοινωνικές, ψυχολογικές εκπομπές. Το “Κοιτάω μπροστά” θα μπορούσα να το κάνω ανά πάσα στιγμή. Δεν θα έκανα ξανά πρωινό ή infontainment».

Η Ράνια Θρασκιά αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική της ζωή, και στο διαζύγιό της. «Για χρόνια ήμουν πολύ στενοχωρημένη κάθε φορά που έβλεπα να δημοσιεύεται κάτι απ' την προσωπική μου ζωή να δημοσιεύεται. Το έπαιρνα πολύ βαριά, αισθανόμουν τρομερά εκτεθειμένη. Αλλά στο τέλος της ημέρας, μετά από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου, μέσα από ψυχοθεραπεία και τις σπουδές μου, κατάλαβα ότι δεν έχω κάτι για το οποίο ντρέπομαι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στο διαζύγιο είχα να διαχειριστώ ένα βουνό συναισθημάτων, δικών μου, των παιδιών, και του άλλου ανθρώπου με τον οποίο είχα δημιουργήσει μία οικογένεια. Οπότε σ' εκείνη τη φάση δεν είχα την πολυτέλεια να ασχοληθώ με τη δημοσιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ράνια Θρασκιά στην εκπομπή του Open.