«Είμαστε κόμμα, δεν είμαστε ψυχοθεραπευτική ομάδα» - Το αιχμηρό σχόλιο της Ράνιας Θρασκιά για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος της ρόλος ως βουλευτής

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είμαστε κόμμα, δεν είμαστε ψυχοθεραπευτική ομάδα» - Το αιχμηρό σχόλιο της Ράνιας Θρασκιά για το ΣΥΡΙΖΑ

Η Ράνια Θρασκιά βρέθηκε ως καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής του Action 24, Καλύτερα Αργά, και μίλησε αναλυτικά για τον νέο της ρόλο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ την ανάρτηση που έκανε μετά την εκλογή της). Το κόμμα αυτή την περίοδο βιώνει μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, με πολλά πρόσωπα να είναι εκτός πλέον, κάτι που έχει σχολιαστεί έντονα από διάφορα πρόσωπα του χώρου της πολιτικής, αλλά και της τηλεόρασης.

Η ίδια, βέβαια, δεν επεκτάθηκε τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, ως άνθρωπος που έχει σπουδάσει ψυχολογία και έχει ασχοληθεί για χρόνια με αυτό, έκανε μία αναφορά στον ρόλο που αυτή θα μπορούσε να παίξει στην παράταξη εσωτερικά.

Οι δηλώσεις της Ράνιας Θρασκιά για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αρχικά να πω ότι είμαστε κόμμα, δεν είμαστε ψυχοθεραπευτική ομάδα. Όλα τα συστήματα θα μπορούσαν να είναι. Kαι η Βουλή. Ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί στην Ολομέλεια - που ακόμα έχω και αυτή τη ματιά του καινούργιου που ρουφάω την πληροφορία, pροσπαθώ να καταλάβω τους ανθρώπους, το πως εκφράζονται, το ρόλο τους, ξεχωρίζω κάποιες ηγετικές φυσιογνωμίες, μετά τους τοποθετώ μέσα μου ανάλογα πέρα από την ταυτότητα τους της πολιτική - πόσο ωραίο θα ήταν να κάνουμε μια εξελικτική διαδικασία που ο καθένας να μπορέσει να φύγει από τις αγκυλώσεις του κόμματος, της ιδεολογίας και να έρθει σε ένα “μαζί” που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Αλλά αυτό νομίζω είναι πολύ αριστερό για να γίνει…», είπε.

Δείτε επίσης: «Μη μιλήσουμε για μένα τώρα!» - Κοφτή και απότομη η Σκορδά στο σχόλιο της Ράνιας Θρασκιά

Η τελευταία αποχώρηση από το κόμμα

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα 16/11, αποχώρησε ένα ακόμη ένα στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης και αποχώρησε οριστικά ο Χρήστος Μαϊκίδης, εξαιτίας της διαφωνίας του με τη λειτουργία του Στέφανου Κασσελάκη, μετά από όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο (δείτε εδώ).