Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται μετά από 4 χρόνια - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Παρά τις αντιρρήσεις...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς καταδικάστηκε για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" (δείτε εδώ τη στιγμή που του φορούν χειροπέδες). Η ποινή που του υποβλήθηκε είναι τα 13 έτη κάθειρξης και έξι μήνες. Σήμερα, ωστόσο, Μεγάλη Πέμπτη 2/5, έγινε γνωστό πως ο ίδιος θα αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Alpha News Live, παρά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος θεωρεί πως δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως είναι η ύπαρξη μεταμέλειας, καθώς δηλώνει αμετανόητος και ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας, επειδή έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφασίστηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω αμφιβολιών που λειτουργούν υπέρ του (δείτε εδώ τι συνέβη στη δίκη με τη Μάγδα Φύσσα).

Οι περιοριστικοί όροι που υποβλήθηκαν στον Νίκο Μιχαλολιάκο κατά την αποφυλάκισή του

Οι περιοριστικοί όροι είναι τρεις. Πρώτον, του απαγορεύεται η εξόδος από την Π.Ε. Αττικής. Δεύτερον, θα πρέπει να εμφανίζεται στο ΑΤ τόπου διαμονής, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Πεύκη, μια φορά τον μήνα. Και τρίτον, δεν του επιτρέπεται η συναναστροφή με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλάκιση
Φωτογραφία αρχείου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI