Ναταλία Γερμανού: «Αν ο κόσμος μας ρίχνει ένα φάσκελο, είναι για να μας πει να σταματήσουμε να τη λέμε ο ένας στον άλλον»

«Πάτησα την μπανανόφλουδα και τοποθετήθηκα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με απόλυτη ειλικρίνεια μίλησε η Ναταλία Γερμανού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο «Τύπος TV» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές κόντρες των τελευταίων μηνών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ρόλος της τηλεόρασης δεν είναι να αναφέρεται συνεχώς στον εαυτό της. Παράλληλα, η Ναταλία Γερμανού έκανε την αυτοκριτική της, για μία φορά που υπέπεσε και η ίδια σ' ένα αντίστοιχο ατόπημα.

Δείτε επίσης: Ναταλία Γερμανού: Το όλο νόημα σχόλιο για την ανακοίνωση διαζυγίου Οικονομάκου & Μιχόπουλου - «Παρά το γεγονός ότι σέβομαι ότι ζητούν διακριτικότητα...»

Η Ναταλία Γερμανού για την αυτοαναφορικότητα στην TV

«Και θα στεναχωρηθώ και θα απογοητευτώ και θα πικραθώ με αυτά που ακούγονται και γράφονται. Θα ξημερώσει μία άλλη μέρα όμως, και θα πω μέρος της δουλειάς είναι όλα. Έχουμε χάσει τη μπάλα όμως στο κομμάτι της αυτοαναφορικότητας της TV. Αντί να συνειδητοποιήσουμε και να θυμηθούμε το ρόλο μας, που είναι η ψυχαγωγία και η ενημέρωση του κόσμου, απαντάμε ο ένας στον άλλον, ασκούμε κριτική η μία εκπομπή στην άλλη. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της τηλεόρασης», δήλωσε αρχικά η Ναταλία Γερμανού

Η παρουσιάστρια συμπλήρωσε πως: «Κι αν ο κόσμος σηκώνει τα χέρια και μας ρίχνει ένα φάσκελο κάποιες φορές, είναι για να μας πει ότι πρέπει να σταματήσουμε να τη λέμε ο ένας παρουσιαστής στον άλλον. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει όλο αυτό. Το κοινό θέλει να ψυχαγωγηθεί ή να ενημερωθεί, να γελάσει ή να συγκινηθεί, όταν ανοίγει την τηλεόραση. Οπότε κι εμείς τη χάσαμε τη μπάλα και κάπου εκεί και εγώ μπλέχτηκα, όχι άθελά μου».

«Δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω. Πάτησα την μπανανόφλουδα και τοποθετήθηκα και απάντησα. Όταν το κατάλαβα, είπα “ώπα Ναταλία” και θυμήθηκα το ρόλο αυτής της εκπομπής», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Ναταλία Γερμανού