Πασχάλης για Eurovision 2024: «Ήμασταν λίγοι, σαν φτωχοί συγγενείς σε σύγκριση με τους άλλους»

Έπλεξε το εγκώμιο της Μαρίνας Σάττι, αλλά μέχρι εκεί

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στον Β' ημιτελικό της Eurovision, ο Πασχάλης είπε τη δική του άποψη στο Πρωινό του ΑΝΤ1. Ο καλλιτέχνης, και πρώην εκπρόσωπός μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, δήλωσε περήφανος για την Μαρίνα Σάττι ως τραγουδίστρια, ωστόσο δεν είχε να πει τα καλύτερα για το «Zari», όπως και για τις επιλογές που έγιναν στην οπτική απεικόνιση του κομματιού.

«Σήμερα που είναι Παρασκευή όλοι εμείς θα πρέπει να υποστηρίξουμε την ελληνική συμμετοχή γιατί αύριο είναι το τελικό. Θα σας πω για άλλη μία φορά, πως η αυριανή βραδιά φέρνει ή αφαιρεί ψήφους και είναι πολύ καθοριστική. Μπορεί αύριο να είναι η Μαρίνα πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν χθες. Οφείλουμε να την υποστηρίξουμε, την θάψαμε την κοπέλα», είπε αρχικά ο Πασχάλης.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας: Ασύλληπτο κράξιμο στην Σάττι για την Eurovision - «Έχεις μία γ@@μημένη ευκαιρία και εσύ βάζεις την κιλότα και το σώβρακο»

«Οπτικά δεν μου άρεσε το θέαμα χθες. Αυτό που πρέπει να στηρίξουμε είναι αυτό που έχουμε. Όλα αυτά που λέτε σήμερα, να τα πείτε την Κυριακή. Πέρα από το να στηρίξουμε την ελληνική συμμετοχή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο σήμερα. Δεν μπορούν να αλλάξουμε πράγματα, ό,τι έχουμε, αυτό είναι. Ήταν φτωχή η συμμετοχή μας και όλη αυτή η εικόνα χθες. Επίσης δεν υποστηρίχτηκε από τη Μαρίνα τόσο πολύ το τραγούδι γιατί είχε πρόβλημα η κοπέλα. Άνθρωποι είμαστε», πρόσθεσε ο Πασχάλης.

Ο Πασχάλης για το Zari και τους «φτωχούς συγγενείς» της Eurovision

Σε διαφορετικό σημείο της τοποθέτησής του ο Πασχάλης ανέφερε πως: «Από εκεί και πέρα, όταν είδαμε όλες τις άλλες συμμετοχές, είπαμε ότι είμαστε σαν φτωχοί συγγενείς εκεί πέρα. Υστερούσαμε, δεν ήμασταν σαν τους άλλους, όπως η Γαλλία και η Ελβετία. Ήμασταν διαφορετικοί, αλλά ήμασταν λίγοι σε σύγκριση με τους άλλους. Δεν μου άρεσε. Η άποψή μου για το τραγούδι είναι ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό παζλ»

«Η Μαρίνα είναι εξαιρετική καλλιτέχνις, είμαι περήφανος που με εκπροσωπεί ως συνάδελφος. Το τραγούδι δεν μου άρεσε, δεν αντιπροσώπευε την ελληνική κουλτούρα, παρά την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Δεν διεκδικούσε καλή θέση, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή μας παρουσία», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Πασχάλης.