Eurovision 2024: Διέρρευσαν τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της Ιταλίας – Πόσους βαθμούς έδωσαν στην Ελλάδα;

Συνοδεύτηκαν από ένα «φαρμακερό» σχόλιο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Photo credits: Sarah Louisie Bennett/EBU
Photo credits: Sarah Louisie Bennett/EBU

Κανονικά τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες των χωρών στα ημιτελικά της Eurovision παραμένουν μυστικά, ωστόσο η δημόσια ιταλική τηλεόραση προχώρησε σε μία απροσδόκητη αποκάλυψη για τη σειρά των προτιμήσεων του κοινού το βράδυ της Πέμπτης 9/5. Για λόγους διαφάνειας, μόλις τελείωσε το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο πέρασαν σε crawl τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κάθε τραγούδι.

Όπως προβλήθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα, το Ισραήλ συγκέντρωσε το 40% των ψήφων του κοινού της χώρας-μέλους των Big 5, ενώ δεύτερη ήταν η Φιλανδία με μόλις 7%. Από την άλλη, η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το Ζάρι συγκέντρωσε το 5% των ψήφων του κοινού της Ιταλίας, κάτι που μας κατατάσσει στην 7η θέση με τις προτιμήσεις τους. Επομένως, αν χθες μας βαθμολογούσαν, θα παίρναμε 4 πόντους από την Ιταλία.

Δείτε επίσης: Μαρίνα Σάττι: Η απάντηση για τις γκριμάτσες και τα χασμουρητά στη συνέντευξη Τύπου της Eurovision

Γιάννης Πουλόπουλος σε Γρηγόρη Γκουντάρα: Όταν εγώ πήγαινα στη Eurovision, εσύ έκανες μόδα με την Ελένη Μενεγάκη

Την εν λόγω εξέλιξη σχολίασαν στον αέρα ο Γρηγόρης Γκουντάρας και ο Γιάννης Πουλόπουλος, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι η γειτονική χώρα διαχρονικά δεν μας έδινε υψηλούς βαθμούς, ενώ ο δεύτερος το αντίθετο. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μουρατίδης, που ήταν συνδεδεμένος μέσω skype στήριξε την εκδοχή του Γρηγόρη Γκουντάρα.

«Γρηγόρη μου, άκου λίγο. Όταν εγώ πήγαινα στη Eurovision, εσύ έκανες μόδα με την Ελένη Μενεγάκη. Σε παρακαλώ πολύ» απάντησε ο Γιάννης Πουλόπουλος, τονίζοντας ότι το λέει για καλό, παρότι το σχόλιο έσταζε… φαρμάκι και προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας, Κατερίνας Καινούργιου.

«Μπορεί να έκανα και μόδα, αλλά μάλλον δεν θυμάσαι καλά ή δεν παρακολουθούσες καλά ότι η Ιταλία παραδοσιακά δε μας δίνει πόντους», απάντησε ο Γρηγόρης Γκουντάρας, χωρίς να ανεβάζει περαιτέρω τους τόνους.