Ιφιγένεια Αστεριάδη: Το τελευταίο «αντίο» στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας για την ηθοποιό

«Έφυγε» μόλις στα 57 της χρόνια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η τελευταία πράξη στη ζωή και το έργο της Ιφιγένειας Αστεριάδη διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας. Η ηθοποιός, που άφησε την τελευταία της πνοή στις 5 Μαΐου σε ηλικία 57 ετών, ταξίδεψε στο φως με στενούς φίλους και αγαπημένους συναδέλφους να δίνουν το «παρών» στο τελευταίο «αντίο».

Συγκεκριμένα αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας σύμφωνα με το larissanet.gr βρίσκονταν ο γιος της Νικήτας και η θεία της και τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη, ενώ για την ηθοποιό μίλησαν ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γιάννης Κακλέας, ο Νίκος Δημητρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Βαζούρας.

Το παρών έδωσαν πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Μποσταντζόγλου, Βάνα Πεφάνη, Εβελίνα Παπούλια, Βίκυ Βολιώτη, Λένα Παπαληγούρα, Μαριάννα Κάλμπαρη, Φρόσω Λύτρα, Γιάννης Μαυριτσάκης, Γιάννης Στεφόπουλος, Άντρια Ράπτη, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Αγγελάκας, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Νίκη Σερέτη, Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Δείτε επίσης: Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη: «Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα» - Η σιωπηλή μάχη που έδινε

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της είχε κάνει γνωστή ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί της στην τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο με την παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» την περίοδο 2021-2024.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο της Ιφιγένειας Αστεριάδη

«Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι…Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα. Η φώτο από την ιστορική παράσταση του ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ” Καπέλο από ψάθα Ιταλίας”», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ.