Έμμα Στόουν - Αποθεώνει τον Γιώργο Λάνθιμο: «Αυτός είναι η μούσα μου»

Έχουν συνεργαστεί τρεις φορές με μεγάλη επιτυχία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Νίκος Ζότος
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Νίκος Ζότος

Την καλύτερη γεύση φαίνεται να έχει αφήσει στην Έμμα Στόουν η συνεργασία της με τον Γιώργο Λάνθιμο και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή που της χάρισε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία του 2023, «Poor Things».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Kinds of Kindness» («Ιστορίες Καλοσύνης»), που προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα την Παρασκευή το βράδυ στις Κάννες και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία μαζί του -έχει πρωταγωνιστήσει σε άλλες δύο ταινίες του, «Η Ευνοούμενη» και «Χαμένα Κορμιά».

Δείτε επίσης: Emma Stone: Αυτό είναι το skincare μυστικό της για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της πάνω στο κόκκινο χαλί!

Η Έμμα Στόουν για τον Γιώργο Λάνθιμο

«Αυτός είναι η μούσα μου», δήλωσε χαριτολογώντας στο 77ο Φεστιβάλ των Καννών. «Τον γνώρισα πριν δέκα χρόνια περίπου, φάγαμε μαζί για να μιλήσουμε για την ιδέα της "Ευνοούμενης". Μέχρι τότε είχα δει μόνο τον Κυνόδοντα και τον Αστακό. Με κέρδισε η ζεστασιά του και το πόσο ανοιχτός ήταν στη συζήτηση», ανέφερε σε διαφορετικό σημείο η Έμμα Στόουν.

«Και στην "Ευνοούμενη" είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία. Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από όσο έχω εμπιστευτεί οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη. Με συναρπάζουν οι ιστορίες του, οι ταινίες του, οι χαρακτήρες τους, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο. Νιώθω εξαιρετικά άνετα στα πλατό του Γιώργου Λάνθιμου, έχω την εντύπωση ότι μπορώ να κάνω τα πάντα μαζί του», κατέληξε η Έμμα Στόουν στις δηλώσεις της για τον Έλληνα σκηνοθέτη.