Ελεονώρα Μελέτη: «Έχουμε αποφασίσει ότι θα μείνουμε στο ένα παιδί...» - Η αποκάλυψη για τον ανταγωνισμό με την 6χρονη κόρη της

Η ψυχοθεραπεία, η δύσκολη εφηβεία που θα έρθει και το κεφάλαιο του Mega Καλημέρα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελεονώρα Μελέτη: «Έχουμε αποφασίσει ότι θα μείνουμε στο ένα παιδί...» - Η αποκάλυψη για τον ανταγωνισμό με την 6χρονη κόρη της

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, το πρωί της Πέμπτης 23/5 και συζήτησε με την Ελένη Τσολάκη για όλους και για όλα. Απάντησε, συγκεκριμένα, για την προεκλογική περίοδο, την κόρη που έχει αποκτήσει με τον Θοδωρή Μαροσούλη, την ψυχοθεραπεία και το πρόωρο τέλος του Mega Καλημέρα.

Οι δηλώσεις της Ελεονώρας Μελέτη

«Νιώθω σαν ρομπότ, σαν μια μηχανή. Ξυπνάω το πρωί, με βάζεις μπρος και με σβήνεις το βράδυ. Είναι μια αναγκαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, που ξέρω ότι δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Και αυτό βοηθάει. Όταν ξέρεις ότι 7 Ιουνίου θα τελειώσει παίρνεις κουράγιο», είπε αρχικά για τη νέα συνθήκη στη ζωή της με την υποψηφιότητά της στην Ευρωβουλή.

Και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα της Αλεξάνδρας δεν έχει διαταραχτεί τόσο πολύ. Δηλαδή είμαι τόσο παρούσα όσο ήμουν και πριν. Θα την πάω στο σχολείο, θα την παραλάβω, θα έχουμε τον χρόνο μας... Απλά τις ώρες που είναι στο σχολείο εγώ τρέχω με χίλια και ίσως λίγο πιο μετά από τις 9 το βράδυ. Δεν έχω μπει σε λεπτομέρειες ακόμα, χωρίς να έχει κριθεί το αποτέλεσμα. Θα το κάνω μόνο εάν κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Συνέχισε, μάλιστα, για την κόρη της: «Μερικές φορές είναι τρομακτικό, γιατί εκεί που δεν το περιμένεις τα παιδιά σου πετάνε μία λέξη, μια ατάκα, και λες "Χριστέ μου, που το είδε; Που το άκουσε". Είναι μαγικό. Η Αλεξάνδρα είναι περιπτωσάρα. Είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά μου αρέσει. Ξέρω ότι στα 15, στην εφηβεία θα περάσω δύσκολα. Επειδή εμένα είναι ένα το παιδί και έχουμε αποφασίσει ότι θα μείνουμε στο ένα παιδί, σκέφτομαι τι θα γίνει ότι φύγει και θα μεγαλώσει.

Το μεγαλύτερό μου άγχος για εκείνη είναι να είναι πάντα καλά. Με αγχώνουν όσα δεν μπορώ να ελέγξω για την Αλεξάνδρα. Δηλαδή είναι 6 χρονών και σκέφτομαι τι θα γίνει αν κάποιος θέλει να οδηγήσει και έχει πιει, αν θα μπει στο αυτοκίνητο κάποιου που δεν προσέχει, αν θα την πληγώσει κανείς, αν θα μπλέξει με κάποιον που δεν της αξίζει… Όλα αυτά που τα έχουμε ζήσει κιόλας και δεν μπορείς να τα αποφύγεις».

Δείτε επίσης: Ξέσπασε σε κλάματα με την έκπληξη του συζύγου της, Θοδωρή Μαροσούλη - «Φέρτε χαρτομάντηλο! Δεν είναι ντροπή»

«Στο σπίτι δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να δείχνουν ότι η μαμά έχει κάνει περιοδικά, εξώφυλλα. Τα έχω συνειδητά κρυμμένα, γιατί δεν θέλω να αντιλαμβάνεται τι συνοδεύει τη δουλειά της μαμάς, αλλά δεν θέλω να της δημιουργήσει και έναν εσωτερικό ανταγωνισμό για την μαμά, ότι θα πρέπει να την ξεπεράσει, να κάνει κι εκείνη πράγματα για να αποδείξει στον εαυτό της διάφορα.

Έχω αποσύρει τα πάντα που έχουν σχέση με τη δημοσιότητα της δουλειάς. Τηλεόραση δεν έπαιζε, μόνο κάποια πρωινά αν ο άντρας μου έβλεπε όσο ετοιμαζόντουσαν, αλλά απλά η μαμά έκανε μια δουλειά, είναι δημοσιογράφος, δεν ξέρει ακριβώς τι είναι. Αντιλαμβάνεται ότι ξέρω πολύ κόσμο, όχι ότι την ξέρουν. Στα διόδια που με χαιρετάνε μερικές φορές, με ρωτάει από πού με ξέρουν και της λέω ότι τους ξέρω εγώ από αλλού. Προσπαθώ να το μειώσω για άλλους λόγους. Ευτυχώς τα παιδιά στο σχολείο δεν της λένε τίποτα. Είναι πολύ προστατευμένο περιβάλλον», τόνισε.

Αναφορικά με την ενασχόλησή της με την πολιτική, απάντησε: «Πολιτική θεωρώ ότι κάνουμε όλοι. Θεωρώ ότι όλοι οι χώροι έχουν το καλό κομμάτι και το τοξικό. Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες τηλεόραση, πολιτική... Παντού υπάρχει αυτό... Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά εγώ όταν μπαίνω σε μια δουλειά κοιτάω τη δουλειά μου, ασχολούμαι με αυτά που πρέπει να κάνω για να πετύχω ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, βάζω πήχη για εμένα και δεν τον συγκρίνω με τον διπλανό μου. Δεν ασχολούμαι με το ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν έχω τοξικό ανταγωνισμό μέσα μου. Έχω τόσο ώστε να με κρατάει εμένα σε επαγρύπνηση. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν θέλω να κουράζομαι ψυχικά με αυτόν τον τρόπο».

Για το Mega Καλημέρα, σημείωσε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά τηλεοπτικά. Κρατάω πάντα τα καλά από μία δουλειά και μία συνεργασία. Το καλό είναι, ότι απέκτησα ανθρώπινες ειλικρινείς σχέσεις και κρατάω αυτές. Οι υπόλοιπες έχουν αποχωρήσει από μόνες τους. Δεν χρειάστηκε ούτε να της διώξω ούτε να της κρατήσω χωρίς να θέλω. Όποιος ήθελε να φύγει, έφυγε. Δεν μου κοστίζει αυτό. Δεν θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που δεν θέλουν να είναι εκεί. Το είδα και στην παρουσίαση του βιβλίου που ήταν όλη η ομάδα παρούσα και συγκινήθηκα πάρα πολύ με αυτό. Αυτοί που δεν ήθελαν, δεν εμφανίστηκαν. Θα άλλαζα την πορεία της εκπομπής. Δεν της άξιζε αυτή η πορεία».

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη για Mega Καλημέρα - «Κάποιοι άνθρωποι απολύθηκαν! Η εκπομπή δεν τελείωσε με δική μου υπαιτιότητα!»

Έπειτα, αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία: «Έχω ξεκινήσει από το 1996. Ενώ τα είχα όλα τότε, την υγεία μου, τους φίλους μου, είχα μπει στο πανεπιστήμιο, ένιωθα ότι μέσα μου κάτι υπήρχε. Δεν το ευχαριστιόμουν 100%. Το δοκίμασα και τελείωσε, κόλλησα, αυτό είναι μικρόβιο. Με βοήθησε στα αρχικά στάδια να καταλάβω ότι λειτουργούμε πάρα πολύ με στερεότυπα, τα οποία μας στερούν τον αυθεντικό τρόπο για να ζούμε».

Τέλος, απάντησε για τα αρνητικά σχόλια; «Αφήνω τον κόσμο να εκφράζεται όπως θέλει. Αν δω κάτι που μπορεί να είναι νομικά κατάπτυστο...και πάλι δεν χάνω την ενέργειά μου. Άμα είναι σχόλιο προσωπικό που δεν έχει να κάνει με την παρουσία μου ή κάτι που έχω κάνει, που έχει ενοχλήσει, δεν με απασχολεί. Θα μου επιτρέψετε να μη με ενδιαφέρει, δεν με αφορά».