Θανάσης Ευθυμιάδης: Κάνει πλήρη ξηρασία - Ο λόγος που δεν τρώει τίποτα και δεν πίνει καθόλου νερό

«Δημιούργησα έναν προσωπικό, ηθικό κώδικα διατροφής»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στο podcast «The speakers» με τον ηθοποιό - συγγραφέα να μιλάει μεταξύ άλλων για τις διατροφικές συνήθειες που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μέσα στη γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής που κάνει.

Πιο αναλυτικά, στο απόσπασμα που προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 23/5 στο Happy Day ο Θανάσης Ευθυμιάδης τονίζει, πως δεν είναι vegan διότι υπάρχουν κάποιες τροφές όπως το μέλι στη διατροφή του.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε επίσης η αποκάλυψη του ηθοποιού για την ξηρασία που κάνει όταν θέλει να γράψει ένα βιβλίο με αποτέλεσμα να περνάνε ημέρες που δεν τρώει και δεν πίνει νερό (δείτε εδώ την κοινή συνέντευξη με τη σύζυγό του).

Η αποκάλυψη του Θανάση Ευθυμιάδη για τις διατροφικές του συνήθειες

«Δεν είμαι vegan καταρχήν, γιατί τρώω μέλι και αυγά μη γονιμοποιημένα. Η διαφορά έχει να κάνει με το ότι έχω μεγαλώσει σε χωριό και επειδή έχω παρευρεθεί και βοηθήσει σε σφαγές ζώων για να τα φάμε. Όταν μέσα μου χτύπησε ένα καμπανάκι και είδα, ότι δεν έχω πλέον την ψυχική δύναμη, το ψυχικό και το σωματικό σθένος για να σφάξω ένα γουρούνι, έστω και μια κότα. Δημιούργησα έναν προσωπικό, ηθικό κώδικα διατροφής για μένα και μόνο για μένα.

Δεν τον επιβάλω σε κανένα ούτε στα παιδιά μου. Ο κώδικας αυτός λέει ότι δεν δικαιούμαι να φάω κάτι, αν δεν έχω την ψυχική και σωματική δύναμη να το κοιτάξω στα μάτια και επειδή ήμουν και ψαροντουφεκάς μια ημέρα στο βυθό κοιτάζω ψάρι και βλέπω ότι δεν έχω τη δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη από το ψαροντούφεκο.

Την περίοδο που γράφω τα βιβλία μου κάνω για αρκετές ημέρες πριν ξεκινήσω ξηρασία. Ξηρασία σημαίνει για 3-4 ημέρες δεν τρως και δεν πίνεις τίποτα. Απέχω και από το νερό και αυτό γίνεται για να έρθουν όλες αυτές οι αναμνήσεις πολύ καθαρές μέσα μου έτσι ώστε να μπορέσω να τις γράψω», είπε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.